A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Стартує оздоровча кампанія дітей Білоцерківської громади

Дата: 03.06.2024 16:45
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

 

3 червня 2024 року стартує оздоровча кампанія дітей Білоцерківської громади.

З початком літа, канікул, розваг дітей привітали очільник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Федорович Петрик, заступник міського голови Катерина Сергіївна Возненко та начальник відділу виховної роботи та позашкільної освіти Лариса Олексіївна Щербань.

Протягом трьох тижнів на базі закладів позашкільної та загальної середньої освіти з дотриманням вимог правового режиму воєнного стану та безпекових умов працюватимуть п’ять літніх таборів різного профілю: два спортивні, один еколого-технічного напряму, один табір для лідерів учнівського самоврядування, один - художньо-естетичного спрямування і табір для дітей з особливими освітніми потребами.

Передбачається, що відпочинком буде охоплено 600 дітей Білоцерківської міської територіальної громади таких категорій як-от: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких є учасниками АТО/ООС та бойових дій під час повномасштабного вторгнення російської федерації, дітей із сімей загиблих (померлих) мешканців громади, які брали участь в бойових діях,  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, які були переміщені з тимчасово окупованої території України, дітей з інвалідністю, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, обдарованих дітей, переможців обласних та всеукраїнських спортивних змагань, лідерів учнівського самоврядування.

Для дітей, які відпочиватимуть у літніх профільних таборах із денним перебуванням передбачено дворазове харчування за рахунок коштів бюджету громади.

Також програмами роботи таборів передбачено заняття в гуртках і спортивних секціях, творчі конкурси, квести, тренінги, спортивні ігри і змаганна, екскурсії тощо.

У закладах ужиті заходи для забезпечення належних умов функціонування літніх профільних таборів із денним перебуванням дітей, а саме: виділено приміщення для відпочинку дітей, проведено генеральне прибирання в них, придбано спортивно-ігрове обладнання та канцтовари, перевірено справність мереж водопостачання та каналізації, проведено бактеріологічний аналіз води в закладах освіти, у яких буде організоване харчування. Вирішено питання медичного обслуговування дітей у таборах: виділено кошти на придбання необхідних медикаментів, надано в користування літніх таборів медпункти закладів ЗЗСО  та забезпечено роботу медичних працівників.

Сподіваємося, що літнє дозвілля дітей Білоцерківської громади буде активним, корисним і цікавим.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора