A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Заходи до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу в ліцеї "Білоцерківський колегіум

Дата: 20.05.2024 15:38
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

 

До Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу для учнів ліцею були проведені уроки-реквієми «Пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу».

18 травня — День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Рівно 80 років тому, на світанку, в будинки кримських татар увірвалися солдати та оперативники НКВС. У той час як чоловіки були на фронті, переважно жінок, дітей та літніх людей насильно змусили покинути власні домівки, лишивши на збори лічені хвилини. Жорстоко, без жодних пояснень кримських татар загнали у товарні вагони, щоб відвезти їх за тисячі кілометрів від Батьківщини. Про всі жахи депортації кримських татар колегіанти дізналися переглядаючи фрагменти художнього фільму «Хайтарма». Ці події стали історією, яку ми не маємо права забути.

Також учні підготували та провели інформаційні хвилинки, у яких висвітлили причини й наслідки злочину «совєтської» влади проти кримських татар та інших народів Криму.

Через 80 років після депортації РФ продовжує тоталітарні, радянські за характером, імперські традиції поневолення, здійснюючи комплексні та системні репресії кримських татар, які незгодні з окупацією Кримського півострова та наближають звільнення Криму.

РФ створює умови для “тихої депортації” кримських татар через репресії, загрози, впровадження політики “русского миру” та наративу “священної війни” проти України та Заходу.

Прямі нащадки традицій та методів НКВС, російські силові структури послуговуються тими ж самими методами, створили на території окупованого Кримського півострова осередок репресій, страху, цілеспрямованих порушень прав людини корінних народів України.

Геноциду кримських татар є складовою російської політики колонізації, злочином проти людяності. Після тимчасової окупації Криму країна-агресорка так само як і 80 років тому радянський тоталітарний режим здійснює злочин проти міжнародного гуманітарного права — заміщення населення Криму. Цілеспрямовано підтримується та стимулюється міграція росіян на кримську українську землю, батьківщину кримських татар.

Світла пам’ять десяткам тисяч невинних жертв кримськотатарського народу, які загинули унаслідок депортації 1944 року!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора