A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День Вишиванки в ЗДО №2 "Берегиня"

Дата: 16.05.2024 17:14
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

 

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, справжньої національної святині, що символізує красу і здоров’я, родинний затишок і добробут, міць і щасливу долю.

І сьогодні, у важкий час «московської навали» на нашу Батьківщину, вишиванка є національним кодом, який ідентифікує нашу незламну націю, що виборює право на свободу, на високе звання для кожного  з нас бути українцем; не зламає нашу волю, нашу правду про те, що ми – велика нація на ймення  українці.

До участі у Національній руханці під гаслом «Дякуємо ЗСУ», яку ініціювала Українська федерація «Спорт заради розвитку» до Міжнародного дня вишиванки,     долучився і ЗДО № 2 «Берегиня». Чудового травневого дня  16 травня  заклад розквіт  розмаїттям вишиванок. Цього дня діти і педагоги – усі прийшли на свято вишиванки у барвистих сорочках.

Захід розпочався хвилиною мовчання та виконанням Гімну України. Після Національної руханки всі учасники заходу пройшли  ходою у вишитих сорочках стежинками закладу.  Свято було пронизане веселим настроєм, атмосферою патріотизму, національного  підйому, гордістю за те, що ми виховуємо справжніх громадян України.

Хай  український код «вишиванки»  сьогодні і завжди, навіки стане нашим українським оберегом.

Єднаймося навколо традицій!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора