A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Всесвітній день гігієни рук в Білоцерківському ЗДО №2 "Берегиня"

Дата: 02.05.2024 18:32
Кількість переглядів: 17

 

Щорічно 5 травня за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) світова спільнота відзначає Всесвітній день гігієни рук. Основна мета цього дня – привернути увагу громадськості до необхідності цієї простої, але дуже важливої гігієнічної процедури як головного підходу до профілактики багатьох захворювань.

Дата цього заходу обирається не випадково: 5-й день, 5-го місяця символізує 5-ть пальців на кожній руці людини. Оскільки рука є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів, гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань.

Цей день сприяє підвищенню обізнаності та розумінню важливості миття рук із милом, як ефективного та доступного способу запобігання хворобам і збереження життя людей.    «Той не хворіє, хто руки чисто миє», – говорить народна мудрість. І до неї варто прислухатися.

Тож, з метою формування усвідомлення необхідності миття рук з милом; розвитку переконання у важливості такої процедури та позитивне ставлення до неї; ознайомлення дітей з алгоритмом  миття рук у ЗДО №2 «Берегиня»  педагоги провели з дітьми низку заходів: заняття «Чисті руки – твоя корисна звичка», на яких поглибили знання дітей про здоровий спосіб життя, розширили знання про мікроби, які нас оточують та навчили правильно мити руки з милом впродовж дня з метою профілактики захворювань.  У цікавій ігровій формі провели досліди «Чи чисті наші руки зараз?» та «Чого бояться мікроби, які живуть на руках?», бесіди  «Чому потрібно мити руки?», пізнавальну гру «Мийдодир», щоб вкотре нагадати  дітям, що брудні руки – це загроза для людства і як важливо мити руки з милом.  Також педагоги показали дітям відеоматеріали, запропоновані  фахівцями Білоцерківської районної філії «ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ»:  відео уроки «Чому важливо мити руки з милом?», відео казки «Мишеня Мишко і брудні лапки», «Котик-рятівник».

Щоб миття ручок ввійшло у звичку, педагоги заохочують дошкільників це робити постійно, використовуючи при цьому художнє слово, різноманітну наочність. Тому наші вихованці, щойно приходять з прогулянки, після гри в піску, чи перед вживанням їжі, одразу біжать до вмивальників, щоб начисто вимити руки та витерти їх власним рушничком.

Медичний персонал закладу провів ряд бесід з працівниками з використанням мультимедійних презентацій «Гігієна рук», «Рятуй життя безпечно».

Частіше мийте руки та будьте здорові!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора