A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Майстер-клас для інструкторів з фізичної культури ЗДО БМТГ на тему "Використання ігор та змагальних вправ для навчання дітей дошкільного віку гри в петанк"

Дата: 15.04.2024 18:20
Кількість переглядів: 27

 

12 квітня 2024 року інструктор з фізичної культури Білоцерківського ЗДО №34 «Віночок» Трущенко Л.П. провела майстер-клас для інструкторів з фізичної культури ЗДО БМТГ на тему «Використання ігор та змагальних вправ для навчання дітей дошкільного віку гри в петанк».

На початку зустрічі вихователь-методист Стаховська Л.М. під час вікторини «Відгадай спортивну гру» пригадала разом з педагогами, які спортивні ігри з м’ячем рекомендовані для закладів дошкільної освіти згідно вимог програми «Українське дошкілля» та Базового компонента дошкільної освіти.

Інструктор з фізкультури Трущенко Л.П. розповіла про історію та правила гри петанк. Петанк – це популярна командна спортивна гра родом із Франції. Метою гри є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі – кошонета. Лілія Павлівна поділилася досвідом організації навчання дітей старшого дошкільного віку петанку, презентувала обладнання для гри.  Вона надала методичні рекомендації колегам щодо використання різноманітних рухливих, народних, спортивних ігор та вправ з м’ячем під час підготовчої роботи з дошкільниками.

Інструктори з фізкультури мали можливість під керівництвом Трущенко Л.П. практично закріпити правила гри. Вони радо грали в гру на спортивному майданчику, використовуючи різні види куль для петанку, із задоволенням  підраховували очки та вітали переможців.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора