A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Школа перспективного педагогічного досвіду для спільноти вихователів груп раннього віку ЗДО БМТГ з проблеми "Використання гудзикотерапії у роботі з дітьми раннього віку"

Дата: 03.04.2024 07:06
Кількість переглядів: 20

 

Освітні виклики сучасності спонукають педагогів постійно нав­чатися нового та поповнювати свої методичні скарбнички відповідними цікавинками для роботи з малюками.

Своїми напрацюваннями щодо використання  ґудзикотерапії з дітьми раннього віку поділилася  вихователь   Білоцерківського  ЗДО №2  «Берегиня» Михайлюк С.В. під час проведення Школи перспективного педагогічного досвіду   для спільноти вихователів груп раннього віку закладів дошкільної освіти Білоцерківської міської територіальної громади з проблеми «Використання гудзикотерапії у роботі з дітьми раннього віку», що проходила 28 березня  2024 року  на базі ЗДО №2 «Берегиня».

Вихователь  презентувала досвід роботи щодо використання гудзикотерапії у роботі зі своїми маленькими вихованцями. Адже, гудзики є багатогранним і цікавим матеріалом, що захоплює дітей, спонукає до активної участі у продуктивній діяльності, а гра з ними позитивно впливає на їх емоційний стан, створює додаткові можливості для корекції тактильної чутливості дитини. Різноманітні дії руками, пальчикові ігри стимулюють процес мовного та розумового розвитку дитини, а також у них покращується увага, пам’ять, оптико-просторове сприйняття.

Учасники заходу мали можливість переглянути відео  міні занять з використанням гудзикотерапії з дітьми раннього віку, які проводила Михайлюк С.В. зі своїми вихованцями;  відвідати виставку авторських  дидактичних ігор з використанням ґудзиків та зануритися у ресурсовідновлювальну  арт-терапевтичну вправу з ґудзиками «Відтвори настрій», яку провела  вихователь-методист закладу  Петровська Н. А..

Підбила підсумок роботи проведеної Школи перспективного педагогічного досвіду та надала рекомендації вихователь-методист Білоцерківського ЗДО № 7 Гнатенко Л.О., яка є керівником спільноти вихователів раннього віку ЗДО БМТГ.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора