A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вебінар для професійної спільноти вихователів-методистів та вихователів усіх вікових груп ЗДО БМТГ на тему "Розвиток художньо-мовленнєвої діяльності дошкільників у закладі дошкільної освіти"

Дата: 29.03.2024 11:10
Кількість переглядів: 22

 

28 березня 2024 року у форматі ZOOM-конференції відбувся вебінар для професійної спільноти педагогів – вихователів-методистів та вихователів усіх вікових груп закладів дошкільної освіти БМТГ на тему «Розвиток художньо-мовленнєвої діяльності дошкільників у закладі дошкільної освіти». Модератором виступила консультант КУ БМР «ЦПРПП» РОМАНЮК Оксана, спікерами – Наталія ГАВРИШ, провідний науковий співробітник лабораторії дошкільної освіти і виховання Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор та вихователі-практики Білоцерківських закладів дошкільної освіти.

Наталія Василівна Гавриш розповіла про художньо-мовленнєву діяльність дітей дошкільного віку, як необхідний вид діяльності, який пов'язаний із сприйманням, розумінням, відтворенням дітьми змісту художніх творів у різних видах ігор та театралізованого дійства, це продуктивно-естетична діяльності (музична, образотворча, конструктивна), супроводжується образним мовленням та у процесі якого використовуються різні жанри художнього слова; як цікаво долучати дітей середнього віку до художнього слова використовуючи навчально-методичний комплект «Буду вправним першачком». Продемонструвала технології, демонстраційний матеріал, які допомагають у роботі вихователів.

Оксана Романюк продовжила думку пані Наталії про цінність художньо слова в житті дитини, яке допомагає дітям встановлювати зв’язки з довкіллям. У процесі слухання художнього твору дитини вчиться «бачити» через слово, розуміти й оцінювати предмети і явища, зіставляти факти, аналізувати, збагачувати словниковий запас, доходити умовисновків, тобто художне слово вчить дитину мислити за допомогою готових мовних форм. Повідомила присутнім про допоміжні матеріали навчально-методичного комплекту «Буду вправним першачком» для художньо-мовленнєвого розвитку дітей середнього та старшого віку. Та презентувала новинки у видавництві «Генеза», а саме, робочих зошитів та зошитів з моніторингових досліджень на усі вікові групи. Приємною новиною для вихователів була презентація НМК для молодшого віку.

Вакуленко Алла, Заліток Наталія – вихователі Білоцерківського ЗДО №4 «Оберіг», поділилися досвідом щодо використання НМК «Буду вправним першачком» під час читання та розповідання з дітьми середнього віку.

Савченко Тетяна – вихователь Білоцерківського ЗДО №7 «Орлятко», поділилася досвідом щодо використання НМК «Буду вправним першачком» під час виразного читання з дітьми старшого віку.

Педагоги висловили щиру подяку команді видавництва «Генеза», педагогам, фахівцям з дошкільної освіти, які долучилися до створення безцінного для педагогів та дітей навчально-методичних комплектів «Буду вправним першачком», - тим самим заохотили педагогів для використання у своїй роботі на наступний навчальний рік.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора