A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Педагогічна студія професійної спільноти музичних керівників ЗДО БМТГ з проблеми: "Гра на діатонічних дзвониках як ефективний засіб музичного виховання дошкільників"

Дата: 14.03.2024 15:45
Кількість переглядів: 28

 

14 березня 2024 р. у Білоцерківському закладі дошкільної освіти № 28 «Горобинонька» відбулося засідання педагогічної студії професійної спільноти  музичних керівників ЗДО БМТГ з проблеми: «Гра на діатонічних дзвониках як ефективний засіб музичного виховання дошкільників» (відповідальна: Дудник О. О., музичний керівник Білоцерківського ЗДО №28 "Горобинонька").

Музична діяльність включає в себе не тільки сприйняття музики, співи та рухи під музику, а й виконавство музики самими дітьми. Дошкільнят дуже приваблює гра на діатонічних дзвониках і їх звучання. Музикування на кольорових інструментах сприяє вмінню управляти власним тілом і координувати його; розвитку тактильної чутливості, пізнавальних, соціальних, сенсомоторних навичок, почуття ритму; формуванню нових зв’язків у головному мозку, а саме зростання нервових волокон в ділянках головного мозку.    

Дудник О. О. поділилася досвідом роботи з навчання дошкільників грі на діатонічних дзвониках за системою кольорових нот. Присутні мали змогу переглянути музичні активності дітей старшого дошкільного віку з діатонічними дзвониками та квест-гру «Загублені нотки».

У процесі багатогранного музикування значне місце відводиться творчій діяльності, яка стимулює активність дошкільнят, сприяє самостійному розвитку дитячих здібностей. Гра на діатонічних дзвониках – один із засобів вирішення даної проблеми.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора