A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тематичне заняття для старших дошкільників  "Великий син великого народу" в Білоцерківському ЗДО №2 "Берегиня" з нагоди  Шевченківських днів

Дата: 14.03.2024 11:55
Кількість переглядів: 19

 

Минають роки, спливають століття, а Т. Г. Шевченко залишається жити у пам’яті кожного українця. Його безсмертне ім’я, неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, його мріях і сподіваннях, пробуджуючи у людей щирі і благородні почуття.

«Живе Кобзар у пам’яті народу,

Живуть його слова, і мрії, і думки.

Хоч зазнавав великі перешкоди,

Та спадщина його сягла віки». 

З року в рік, коли дзвінкий березень крокує землею, наша пам’ять  зігрівається теплими спогадами про геніального українця Т. Г. Шевченка! Весь всій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у державі, безцінну свободу і незалежність якої виборюємо у визвольній війні,   ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.  Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як ясне сонце, як щедра рідна земля.

Щовесни на початку березня в нашому закладі  відзначають шевченківські дні, вшановуючи  пам’ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

З метою шанування української мови та виховання у дітей любові до рідного слова з дошкільниками  старших груп  вихователь з народознавства Тутіна В.І. провела тематичне заняття «Великий син великого народу»,   на якому розширила  знання  дітей про дитячі роки та нелегке життя великого поета, знайомила з  його творами,  декламували  вірші Великого Кобзаря.

Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він із своїми наступниками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне. 

В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора