A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вітаємо лауреатів Білоцерківської міської премії імені Віктора Міняйла

Дата: 12.03.2024 15:13
Кількість переглядів: 20

 

Сьогодні мав приємну нагоду разом із міським головою Геннадієм Диким вручити дипломи та грошові винагороди лауреатам Білоцерківської міської премії ім. Віктора Міняйла – переможцям, котрі вибороли І місце в І етапі (рівень громади) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість». Зазначу, що Віктор Олександрович Міняйло – видатний білоцерківець, український письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка та низки літературних премій і відзнак, Почесний громадянин Білої Церкви.

Цьогоріч премією в секції «Українська мова» відзначено ученицю 11 класу Білоцерківського ліцею «Мала академія наук» Владу Юр’єву та її наукового керівника, учителя української мови і літератури Володимира Терехова. У секції «Українська література» перемогу здобули учень 11 класу Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія» Стефан Костиренко та його науковий керівник, учитель української мови і літератури Тетяна Громадська.

За 5 років існування відзнаки її отримали вже 26 учнів та педагогічних працівників – наукових керівників досліджень юних науковців, проте у 2023 і 2024 роках журі не присуджувало І місця в секції «Літературна творчість», тому й лауреатів за останні 2 роки, безумовно, менше.

Тричі лауреатами премії ставали учні Ліцею «Мала академія наук» та Білоцерківської гімназії «Перспектива»-початкової школи № 6, по 2 лауреати підготували Ліцей «Білоцерківський колегіум» і Білоцерківський академічний ліцей «Вектор»-гімназія № 18, поки по одному лауреату мають Білоцерківська гімназія-початкова школа № 7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова, Ліцей «Перша Білоцерківська гімназія» та Білоцерківський ліцей-гімназія № 12.

Двох переможців і лауреатів підготувала вчитель української мови і літератури Білоцерківської гімназії «Перспектива»-початкової школи № 6 Ганна Григорівна Качка.

Серед наукових керівників безумовним лідером є Володимир Франкович Терехов, учитель української мови і літератури Ліцею «МАН, заслужений учитель України, вихованці котрого тричі ставали переможцями І етапу МАН та лауреатами премії імені Віктора Міняйла – у
2020, 2022 і 2024 роках!

Щиро вітаю наших талановитих учнів і їхніх педагогів та бажаю нових успіхів і досягнень!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора