A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Воркшоп для професійної спільноти педагогів ЗДО БМТГ з проблеми "Психологічні аспекти роботи педагогічних працівників дошкільної освіти: вигорання на роботі та як його запобігти, тайм менеджмент педагогічних працівників"

Дата: 29.02.2024 15:51
Кількість переглядів: 33

 

29 лютого 2024 року у форматі ZOOM-конференції відбувся воркшоп для професійної спільноти педагогів ЗДО БМТГ з проблеми «Психологічні аспекти роботи педагогічних працівників дошкільної освіти: вигорання на роботі та як його запобігти, тайм менеджмент педагогічних працівників». Модератором виступили консультант КУ БМР «ЦПРПП» РОМАНЮК Оксана та видавництво «Генеза», спікерами – психологині «ЦПРПП» м. Київ – ШАПАР Олена, ГОДИНА Наталія.

Не є таємницею, що професія педагога відноситься до категорії стресогенних. Це зазначено у професійному стандарті як вихователя так і директора закладу дошкільної освіти. Педагогічна діяльність насичена різними напруженими ситуаціями. Як допомогти собі подолати вигорання і втому від трагедії та як визначити та захистити себе від втоми від співчуття - відповіді на ці питання надали доповідачі воркшопу. Висвітлили фактори ризику емоційного вигорання, його ознаки та прояви.

Під час виконання практичних вправ «Зміни стрес» - педагоги мали змогу повправлятися та спробувати здолати деякі внутрішні обмеження. А під час виконання вправи «Усе у твоїх вустах» перефразувати речення і зробити їх більш коректними, толерантними та доброзичливими. Слухачі активно долучалися до виконання вправ та висловлювань, отримали поради та вправи для роботи як із своїм станом так і дітьми в групах. Доповідачі порадили слухачам: програмувати себе на успіх та пам'ятати, що і поразка може бути першим стимулом до самовдосконалення та побажали, успіхів і внутрішньої рівноваги.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора