A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Засідання творчої лабораторії вихователів груп раннього та молодшого віку ЗДО БМТГ з проблеми "Розвиток мовлення дітей раннього та молодшого дошкільного віку засобами театралізованої діяльності"

Дата: 25.02.2024 14:59
Кількість переглядів: 23

 

21 лютого у Білоцерківському ЗДО № 17 «Усмішка» було проведено засідання творчої лабораторії вихователів груп раннього та молодшого віку закладів дошкільної освіти Білоцерківської міської територіальної громади з проблеми «Розвиток мовлення дітей раннього та молодшого дошкільного віку засобами театралізованої діяльності».

Учасники заходу обговорили питання формування мовленнєвої компетенції дошкільників відповідно вимог БКДО (державного стандарту) та Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років «Дитина». Педагоги із захопленням брали участь у практичному занятті щодо проведення мовленнєвих ігор та театралізацій за методикою Карла Орфа.

Особливу зацікавленість у присутніх викликав відео-перегляд роботи з дітьми, а саме: фрагменти розваг «У наших маленьких ігри веселенькі» та «На бабусиному дворі», також  фрагменти занять «Ввічливий Зайчик», «Казочка малятам», «Казка в гості завітала», підготовлені вихователями закладу дошкільної освіти.

Творча атмосфера панувала в залі, коли учасники заходу всі разом працювали під час практичного заняття «Казкова артмайстерня». Вони придумували для дітей цікаву історію на задану тему, виготовляли декорації та персонажі для театралізації, підбирали різноманітні способи озвучування персонажів вистави, а потім обігравали  інсценівку: одні – в ролі акторів, інші - музикантів.

Із захопленням слухачі переглянули виставку різних видів театрів, виготовлених руками вихователів та батьків вихованців.

Проведений захід вкотре довів, що педагоги дошкільної освіти креативні і талановиті, особливо тоді, коли необхідно зробити перебування малюків у дитсадку цікавим і захопливим.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора