A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Школа перспективного педагогічного досвіду на тему: "Використання ігор В. Воскобовича в сенсорно-пізнавальному розвитку дітей середнього дошкільного віку"

Дата: 20.02.2024 13:18
Кількість переглядів: 19

 

20.02.2024 р. у Білоцерківському закладі дошкільної освіти № 28 «Горобинонька» відбулося засідання Школи перспективного педагогічного досвіду на тему: «Використання ігор В. Воскобовича в сенсорно-пізнавальному розвитку дітей середнього дошкільного віку» для вихователів груп середнього дошкільного віку ЗДО БМТГ (відповідальна: Кутова С. В., вихователь Білоцерківського ЗДО № 28).

Розвиваючі ігри роблять навчання цікавим заняттям для малюка, знімають проблеми мотиваційного плану, народжують зацікавленість до набутих знань, вмінь, навиків. Використання розвиваючих ігор в освітньому процесі дає змогу перебудувати освітню діяльність: перейти від звичних занять з дітьми до пізнавальної ігрової діяльності, організованої дорослими або самостійної.

Технологія «Казкові лабіринти гри» (технологія інтенсивного розвитку інтелектуальних здібностей у дітей трьох-семи років) – система поетапного включення авторських розвиваючих ігор в діяльність дитини з поступовим ускладненням навчального матеріалу для розвитку в дітей пізнавального інтересу, спостережливості, винахідницького підходу до явищ і об`єктів оточуючої дійсності, уяви та креативного мислення.

Слухачі мали можливість переглянути застосування ігор В. Воскобовича, серед яких «Геоконт», «Ігровий квадрат В. Воскобовича», «Ялиночка-скринька», «Пелюстки-скринька», «Будиночки веселкових гномів», «Цифроцирк», «Ігровізор», «Кораблик», «Прапорці», «Чарівна Вісімка», «Диво-квітка», «Прозорий квадрат» тощо та помандрувати стежками «Фіолетового лісу».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора