A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тиждень педагогічної майстерності професійної спільноти музичних керівників ЗДО БМТГ. Майстер-клас з проблеми: "Виховання почуття цікавості дітей старшого дошкільного віку засобами музики"

Дата: 15.02.2024 16:06
Кількість переглядів: 25


 

15 лютого 2024 року на базі Білоцерківського ЗДО №18 «Ясочка» в рамках проведення тижня педагогічної майстерності для музичних керівників закладів дошкільної освіти Білоцерківської територіальної громади відбувся майстер-клас «Виховання почуття цікавості у дітей старшого дошкільного віку засобами музики».

Музичний керівник Тихоненко Дар’я Сергіївна поділилася досвідом роботи з прилучення дітей до творчих професій засобами музики. Вона зазначила що, дошкільний вік є особливим періодом, саме у цей період дітям дають знання про професії. Рання профорієнтація – це виявлення нахилів, інтересів, зацікавлень дітей тим чи іншим предметом, видом трудової діяльності дітей з метою подальшої професійної орієнтації. І не важливо. яка саме професія стане їх улюбленою, а важливо чому. Саме вихованню цікавості сприяє музика, музичні твори та танці.

На прикладі ознайомлення з професією балерини, музичний керівник показала, що прилучення дітей до творчих професій через музичне і образотворче мистецтво завжди було одним з найбільш тонких і дієвих інструментів формування духовно багатої особистості старшого дошкільника.

Музичні керівники отримали задоволення від різних видів роботи: вони підбирали музику для балету, складали пазли і, звичайно, «танцювали», як балерини.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора