A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Стрітенська розвага в ЗДО № 2 "Берегиня" "Зиму проводжаємо – Весну зустрічаємо"

Дата: 02.02.2024 20:10
Кількість переглядів: 36

 

Після тривалої зими з особливою радістю чекають перемоги весни над зимою. 2 лютого увесь православний люд відзначає свято Стрітення.

У цей день за народним повір’ям Зима вперше зустрічається з Весною. При зустрічі ці дві пори року сперечаються між собою: хто переможе у суперечці, той ще залишиться на цих землях господарювати.

Відзначали Стрітення і вихованці закладу дошкільної освіти №2 «Берегиня». Цікаво та весело пройшла розвага «Зиму проводжаємо – Весну зустрічаємо». Педагог з народознавства ознайомила дошкільнят з історією святкування календарно-обрядового свята та народними звичаями цього дня.

Старші дошкільники закладу інсценували казочку «Як звірі весну зустрічали», що викликало у дітей позитивні емоції.

Сюрпризом свята стала поява Зими з «погрозами» намести снігу, напустити морозу, бо ще силу свою має та Весни, яка захопила дітей гучними, веселими, жартівливими піснями, народними іграми та хороводами.

Свято пройшло в атмосфері добра, радості, казковості. Діти звеличували родючу землю і весняну працю, прославляли рідну природу, що прокидається від зимового сну, проганяли зиму, весняними закличками викликали пташок із теплого краю.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора