A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Календар зимових канікул Центру еколого-натуралістичної творчості БМР

Дата: 12.01.2024 13:45
Кількість переглядів: 16

 

З метою організації змістовного дозвілля здобувачів освіти Білоцерківської міської територіальної громади, формування екологічних компентностей, виховання молодого покоління в дусі поваги до народних звичаїв та новорічно-різдвяних традицій, педагоги Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради, у період зимових канікул з 24 грудня 2023 року до 14 січня 2024 року працювали за окремим планом, до якого увійшло 72 відкритих занять, заходів та майстер класів, які відвідали 406 здобувачі освіти БМТГ.

Натомість у зв’язку з воєнним станом в Україні заходи були організовані з урахуванням безпекової ситуації, зокрема під час повітряних тривог заняття проводились в укритті, що розташований на базі Центру науково-технічної творчості Білоцерківської міської ради. На жаль, 5 заходів не відбулося, у зв’язку з довготривалими повітряними тривогами.

Керівник гуртків розробили та підготували для дітей Білоцерківської міської територіальної громади цікаві розважальні заходи, екскурсії та майстер класи. Враховуючи специфіку роботи закладу в пріоритеті були заходи екологічно-натуралістичної спрямованості, а також велика увага приділялася національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління. Під час майстер класів здобувачі освіти навчилися виготовляти екологічні ялинкові прикраси, а також стали учасниками розважально-ігрової програми присвячені новорічним красуням (керівники: Наталя Челнокова, Людмила Павліченко, Наталія Черниш); виготовляли з паперу різдвяні вінки та брали участь у вікторині «У пошуках різдвяного дива» (керівник Людмила Мартиненко); вчилися малювати в стилі Вінсента ван Гога та Сальвадора Далі (керівник Надія Щербина), долучилися до гри квест «Стежинами здоров’я» (гурток «Яскраві барви здоров’я»,  керівник Наталія Скорблюк), стали учасниками пізнавально-ігрової програми «Допоможи пташин взимку – вона віддячить тобі влітку», під час якої розвішували годівнички на території закладу та підгодовували птахів (керівник Олена Глущенко), для натуралістів проводилися на свіжому повітрі різноманітні екологічні розваги (керівник Наталія Черниш), не менш цікавим видався для дітей і майстер клас із аквагриму «Зимові візерунки», які провела для дітей керівник гуртка «Основи макіяжу» Катерина Мойсеєнко, а також гра «Новорічний квіз» (керівник Наталя Челнокова). Для тих, хто захоплюється хімією, як предметом, було проведено НАУК-ТІМЕ «Хімія в повсякденному житті та навколо нас» (керівник Віталій Поліщук).

Для старшокласників було проведено тренінгове заняття «Війна і діти. Навчання техніки зцілення» (практичний психолог Катерина Мойсеєнко), які вчилися справлятися зі своїм емоційним станом в умовах воєнного стану та під час оголошення повітряної тривоги тощо.

А якими цікавими видалися екскурсійні тури для дітей: поїздки до Києва на «Циркове шоу» (гурток «Екологи», керівник Наталія Скорблюк), екскурсія до Львова у будинок техніки та у Київ в «Експериментаріум» (гурток «Майстерня професій», керівник Тетяна Данільченко), а також на «Фабрику мрій» до Києва (гурток «Юні дослідники», керівник Лілія Шкурко).

Декому  до вподоби було навчитися та самостійно створити в графічному редакторі Paint малюнок на екологічну тематику «Моє довкілля – моє майбутнє» (гурток «Екоінфотек», керівник Альона Ліщук), або ж побувати на спортивних заняттях «Тренування в дії» (гурток «Тренуємося разом», керівник Ярослав Ляшенко).

До усіх заходів долучалися вихованці Центру еколого-натуралістичної творчості, які навчаються у різних закладах міста. Гуртківці мали можливість відвідати заходи інших керівників гуртків, тим самим розширити свої знання та вміння у різних сферах.

До заходів, запропонованих ЦЕНТ БМР активно долучилися: Білоцерківська гімназія слов’янських мов-початкова школа № 1, Білоцерківська гімназія-початкова школа № 3 ім. Т. Г. Шевченка, Білоцерківська гімназія-початкова школа № 4, Білоцерківська гімназія-початкова школа № 5, Білоцерківська гімназія-початкова школа № 6 «Перспектива», Білоцерківська гімназія-початкова школа № 7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова,  Білоцерківський ліцей іноземних мов-гімназія № 9, Білоцерківська гімназії-початкова школа № 11, Білоцерківський ліцей-гімназія № 12, Білоцерківська гімназія – початкова школа № 13,  Білоцерківська гімназія – початкова школа № 15, Білоцерківський природничо-математичний ліцей-гімназія № 16 ім. М.О. Кириленка, Білоцерківський ліцей-гімназія № 17,  Білоцерківський академічний ліцей «Вектор»-гімназія № 18, Білоцерківський опорний ліцей № 20,  Білоцерківська гімназія-початкова школа № 21, Білоцерківська гімназія-початкова школа № 22, Білоцерківська початкова школа № 23, ліцей «Перша Білоцерківська гімназія», Білоцерківський гетьманський ліцей-гімназія,  Білоцерківський ліцей «Мала академія наук», Пилипчанська гімназія-початкова школа. Вцілому з 22-х закладів громади.

Результатом проведених заходів є досягнення головної мети та основних завдань позашкільної освіти: виховання у дітей шанобливого ставлення до природи рідного краю та новорічно-різдвяних традицій; розширення знань про рослинний, тваринний світ; формування ключових компетентностей.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора