A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Проєкт "Сортуй&Ко" в дії. ЦЕНТ БМТГ

Дата: 13.12.2023 14:56
Кількість переглядів: 10

 

Сьогодні від усіх нас, дорослих, залежить, які зернятка ми посіємо у наших дітей у майбутньому задля створення екологічно свідомого суспільства: як  пояснити важливість збереження навколишнього середовища та об’єднатися усім навколо ідеї збереження довкілля і які прийняти рішення. 

Чому ми зосереджуємо увагу саме на дитячих екологічних ініціативах та проєктах? Все тому, що даємо школярам можливість реалізувати власні екологічні проєкти та, що саме від них залежить, яким буде в майбутньому рідне місто, населений пункт, країна.

Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради кілька років поспіль впроваджує та реалізує екологічний проєкт «Сортуй&Ко». Мета проєкту: започаткування засад, шляхом інформаційно-просвітницької роботи для свідомого сортування побутових відходів, грамотного поводження з твердими побутовими відходами, з метою зменшення обсягів їх утворення на території громади. Відтак цьогоріч впровадження проєкту відбувається у три етапи. Під час першого було проведено тренінгове заняття для лідерів, а 13 грудня 2023 був проведений коучинг для педагогів-організаторів освітніх закладів БМТГ (тренер Катерина Мойсеєнко). Під час занять була висвітлена актуальність теми проєкту «Сортуй&Ко», а це сприяння покращенню стану довкілля, привернення уваги молоді до проблем екологічного стану рідного міста, створення умов для впровадження системи ефективного поводження з відходами, залучення населення до конкретних, практичних дій та виховання екологічних компетентностей. Також були надані рекомендації щодо «домашніх» завдань: проведення інформаційної кампанії у своєму закладі освіти та створення робочої групи однодумців; навчання  команди «Сортуйко&Ко»; проведення круглих столів для учасників освітнього процесу щодо організації сортування сміття у закладі освіти з подальшою здачею на переробку; презентацій робіт команди «Сортуйко&Ко» та закладів  в цілому в рамках реалізації проєкту, що відбудеться у  квітні 2024 року. Очікуємо, що в результаті цього проєкту зросте кількість мешканців БМТГ, які будуть свідомо підходити до сортування побутових відходів, зменшення кількость відходів, які підлягають захороненню, а відтак зросте кількість тих відходів, які є сировиною для вторинної переробки і повторного використання.


« повернутися

Вхід для адміністратора