A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Засідання круглого столу професійної спільноти вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів ЗДО БМТГ на тему: "Порушення складової структури слова у дітей з ООП. Діагностика та корекція"

Дата: 23.10.2023 12:38
Кількість переглядів: 67

 

У Білоцерківському закладі дошкільної освіти №17 "Усмішка" 20 жовтня 2023 року для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів закладів дошкільної освіти БМТГ було проведено засідання "круглого столу" з теми: "Порушення складової структури слова у дітей з ООП. Діагностика та корекція", яку підготували та провели вчителі–логопеди: Адаменко І. О. (Білоцерківський ЗДО №27 "Намистинка"), Бабенко .О. Б. та Черненко О. Л. (Білоцерківський ЗДО №17 "Усмішка").

Учасникам заходу була надана інформація про проблему сьогодення, а саме: різке збільшення кількості дітей з порушеннями складової структури слова. Тому на засіданні спеціалісти обговорювали важливість раннього вивчення та діагностики з метою попередження порушень мовленнєвого розвитку дітей з ООП та необхідність створення умов для оволодіння дітьми базовими механізмами складової структури слова.

Під час засідання "круглого столу" вчителі-логопеди та вчителі-дефектологи отримали не лише теоретичні знання, а й мали змогу повправлятися у застосуванні сучасних методик з розвитку почуття ритму на практиці, а саме: "Методика елементарного музичного виховання Карла Орфа", "Лазерна ритміка", "Евритмія", "Сміхотерапія", "Body percussion".

Ці методики допомагають ефективно працювати над розвитком складової структури слова.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора