A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Всеукраїнська акція "Калина пам'яті". Гімназія №11

Дата: 10.10.2023 09:27
Кількість переглядів: 62

 

Білоцерківська гімназія - початкова школа №11 долучилася до Всеукраїнської акції "Калина пам'яті", яку ініціювала команда платформи «Меморіал». У Київській області 10 освітніх закладів (у тому числі і дві гімназії нашого міста) висадили калинові алеї, щоб зберегти спогади про всіх полеглих героїв.

Спільними зусиллями дев'ятикласників, педагогів, батьків та родичів загиблих випускників висаджено 10 кущів калини в знак пам'яті героїв – випускників: Чумака Дмитра, Шикери Олександра, Макарова Владислава, Макарова Володимира, Єгорова Олександра, Котиніна Олександра; батьків учнів закладу: Мазура Павла, Гилюка Олександра, Романіка Анатолія, Даниленка Валерія.

Калина – одна із найдавніших символів України. ЇЇ рубінові ягоди символізують мужність і відважність людей, які пролили кров, обороняючи Батьківщину від ворогів. Тисячі захисників і захисниць віддають своє життя за те, щоб українці жили в мирній і процвітаючій країні. Ми не маємо право забувати про їх подвиг. Пам'ять про них збережемо навіки...

Вони живуть навіки у серцях

І в пам’яті народу України.

І не дозволять нашим ворогам

Перетворить Вітчизну на руїни.

Ми вистоїм. Здолаємо катів,

Як маків – цвіт розквітне Україна!

На тих місцях, де йдуть тепер бої,

В земнім поклоні схилиться калина.
 


« повернутися

Вхід для адміністратора