A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Розвиток міжпівкульної взаємодії як основи інтелектуальних можливостей у дітей старшого дошкільного віку методом кінезіології. ЗДО №28 "Горобинонька"

Дата: 31.03.2023 13:15
Кількість переглядів: 105

 

У рамках Тижня педагогічної майстерності вчителів-логопедів БМТГ учитель-логопед Білоцерківського ЗДО № 28 «Горобинонька» Ірина Петрушанко 31 березня 2023 року підготувала та провела захід у форматі ZOOM-конференції з проблеми «Розвиток міжпівкульної взаємодії як основи інтелектуальних можливостей у дітей старшого дошкільного віку методом кінезіології».

У ході систематичних занять за кінезіологічними програмами у дитини зникають явища дислексії, розвиваються міжпівкульні зв'язки, покращується пам'ять та концентрація уваги. У зв'язку з поліпшенням інтегративної функції мозку у багатьох дітей при цьому спостерігається значний прогрес у здібностях до навчання, а також управління своїми емоціями. Кінезіологічні вправи дають можливість задіяти ті ділянки мозку, які раніше не брали участь у навчанні, та вирішити проблему неуспішності. У дітей розвивається творча уява й цілісне сприймання, зростають показники рухової пам’яті. Завдяки систематичному втіленню методів кінезіології скоротиться термін корекційної роботи, підвищиться якість навчально-виховного процесу, налагодиться наступність у роботі всіх спеціалістів, зацікавлених у корекції мовлення дітей, що сприятиме соціалізації вихованців, адаптації їх до життя в соціумі.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора