A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Тренінг "Складні часи"

Дата: 22.03.2023 11:31
Кількість переглядів: 39

 

Сьогодення вимагає від кожного з нас, а особливо від освітян, вчитися жити, працювати, допомагати в умовах війни. Освітній процес дуже змінився і став непередбачуваним через численні повітряні тривоги, загрози обстрілів, стреси, емоцйіні та психологічні травми, що пов'язані із втратами, страхами, тригерами, вимушеним переміщенням, соціальною ізоляцією тощо.

Спеціалісти Центру професійного розвитку, вчителі освітніх закладів громади, що пройшлди відповідні навчання, організовують заходи щодо особливостей навчання в складні часи для різних категорій освітян.

21 березня відповідно до плану роботи Управління освіти і науки для молодих педагогів громади було проведено тренінг “Навчання та виховання в складні часи”. Тренери, консультант ЦПРПП, Лілія Бойко та вчитель Білоцерківської гімназії №7 ім. Геннадія Воробйова, Ірина Вахник, зачепили тему травми, стресу, посттравматичного стану дітей та дорослих, разом із молодими колегами обговорювали фактори, які можуть викликати травми і шукали усі можливі ресурси для їх мінімізації.

Учасники заняття активно долучалися до роботи, озброювалися техніками, порадами, вправами, які зможуть використати у своїй роботі.

Невимушена обстановка дозволила висловитись, поділитись думками, бути почутим. Сучасна освітянська молодь відкрита до змін, до спілкування, до прогресивних ідей, чудово розуміє проблеми і виклики сьогодення. За ними майбутнє України.

Організатори отримали чудовий зворотній зв'язок, ідеї для подальшої роботи та росту, приємні відгуки та слова вдячності.

Досягти успіху вдалося лише завдяки командній роботі консультантів Центру Бойко Лілії Борисівни, Гайдаєнко Олени Анатоліївни, Швень Людмили Аркадіївни, вчителя Гімназії №7 Вахник Ірини Сергіївни та за підтримки директора КУ БМР ЦПРПП Висторонського Владислава Григоровича.

Подібні заходи плануються і для інших категорій освітян громади. Запрошуємо до участі та співпраці.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора