A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Благодійний вечір поезії в ліцеї "МАН"

Дата: 22.03.2023 14:55
Кількість переглядів: 33

 

Відомо, що найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери, що перші словники рим з’явилися ще в середньовіччі. Цікаво що, наприклад, весь Коран побудований на римах. А перший, як одного разу висловився Сальвадор Далі, хто порівняв щоки юної дівчини з трояндою, був поетом.

У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено 21 березня відзначати Всесвітній день поезії.

„Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе сучасним поетам, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.

У вересні 1996 році в ліцеї розпочав свою роботу літературно-мистецький клуб «Клич душі». Вже протягом року в рамках діяльності клубу у нас побували поет, прозаїк, кінорежисер, актор Микола Вінграновський, поет Петро Перебийніс, поет і прозаїк Андрій Гудима, поети Леонід Гажала, Петро Розвозчик, Віктор Євтушенко. Нині ці традиції підтримують члени клубу «Плекаймо рідну мову» який очолює Людмила Петрівна Замкова та члени гуртка «Мистецтво слова» на чолі з Тетяною Олексіївною Міщенко. Результатом діяльності є щорічний випуск збірки поетичних творів юних обдарувань.

Поезія завжди йшла в ногу з часом. І нині творчість гуртківців, і Вас, шановні гості сьогоднішнього вечора поезії, спрямована на ті події, які відбуваються у нас в Україні і світі. І назва його «Вірші народжені війною», які бентежать серце кожного, хто вже їх читав. Тому сьогодні ми запросили на наш вечір учнів ліцею, їх батьків, жителів мікрорайону почути слово юних та досвідчених поетів Білоцерківщини.

І організатори і учасники висловились за те, що всі кошти, які сьогодні будуть зібрані під час заходу спрямувати на підтримку ЗСУ, збір яких розпочався з самого початку сьогоднішнього робочого дня.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора