A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Професійний кейс для вихователів середніх і старших груп "Використання технології саморозвитку Марії Монтессорі у формуванні сенсорно-пізнавальної та логіко-математичної компетентності дітей середнього та старшого дошкільного віку". ЗДО № 31

Дата: 17.02.2023 12:13
Кількість переглядів: 230

 

16 лютого 2023 року на базі Білоцерківського закладу дошкільної освіти 31 «Незабудка» Білоцерківської міської ради Київської області у форматі ZOOM конференції було проведено професійний кейс для вихователів груп середнього та старшого дошкільного віку з проблеми «Використання технології саморозвитку Марії Монтессорі у формуванні сенсорно - пізнавальної та логіко - математичної компетентностей дітей дошкільного віку».

Наталія Яцюк, вихователь - методист закладу, зазначила, що система і технологія, яку розробила Марія Монтессорі для розвитку дошкільнят, ще 100 років тому і сьогодні вважається найефективнішим і найпрогресивнішим підходом до роботи з дітьми дошкільного віку. Елементи її методики настільки грунтовні і всеохоплюючі, що для людства вона не просто педагог, а філософ, яка змогла систематизувати і дати практичні рекомендації для виховання малюків.

Вихователі закладу Людмила Войтенко, Жанна Мишенко та Людмила Совтус розповіли про особливості облаштування Монтессорі - середовища та роботи з її сенсорними та математичними матеріалами.

Учасники професійного кейсу мали змогу переглянути відео роботи дітей дошкільного віку з такими матеріалами як блоки циліндрів, геометричний комод, тактильні мішечки та шумові баночки.

Наприкінці засідання учасники прийшли до спільного висновку:

людський розум є математичним. Він тяжіє до точності, до вимірювання, до порівняння.

Цей висновок був співзвучним із словами Марії Монтессорі «Без математичного виховання та освіти неможливо ані зрозуміти прогрес нашої епохи, ані взяти в ньому участь».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора