A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Участь вчителів громади у навчальному курсі «Викладання та навчання у важкі часи»

Дата: 07.02.2023 12:00
Кількість переглядів: 306

 

Вчителі англійської мови Білоцерківської міської територіальної громади стали активними учасниками навчального курсу «Викладання та навчання у важкі часи», який проводиться за підтримки Міністерства Освіти і Науки України у рамках глобальної програми Британської Ради «Language for Resilience». Триденні навчання відбувалися в Польщі (Варшава, Закопане, Краків) в листопаді, в грудні 2022 року та на початку лютого 2023 року. Робоча мова – англійська.

Упродовж трьох днів у дружньому колі з обіймами, сльозами й посмішками учителі обговорювали складні теми щодо викладання у класі з переміщеними дітьми та ділилися своїми емоціями та досвідом щодо ефективної організації занять у складний воєнний час.

Педагоги наразі вже знають, що є травмою і як вона може впливати на здобувачів освіти, на їх поведінку, якою є роль вчителя у травматичних ситуаціях. Цілий набір вправ та технік було надано учасникам для такої роботи.

Другий день навчання був присвячений темі поведінки учнів у залежності від того, як працює людський мозок у стресових ситуаціях та стратегіям регулювання негативної, депресивної поведінки.

Крім того учасники заходу мали можливість навчитися, як будувати безпечний освітній простір, як розмовляти з дітьми, що робити, щоб учні почувалися захищеними і спокійними.

На думку колег, цей курс дуже потрібний вчителям саме сьогодні, щоб допомогти собі та своїм учням у формуванні стійкості до травми та нестабільності.

Три дні насиченої роботи над такою складною темою були захоплюючими і цікавими завдяки тренерам, організаторам, іншим представникам Британської Ради та педагогам із різних куточків України, які готові змінювати обставини, бути тими, хто впроваджує нове, хто обов’язково робитиме своїх учнів щасливішими.

За підсумками навчання учасники отримали сертифікати, позитивний досвід взаємодії, участі, озброїлися цілим арсеналом технік та інструментів, якими мають ділитися із колегами, впроваджувати їх у своїй освітній діяльності та незабутні враження від країни, яка радо зустрічає наших людей, усіляко підтримує і допомагає.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора