A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Консалтингова студія для інструкторів з фізкультури «Використання наскрізного ігрового методу під час виконання рухових дій для гармонійного фізичного розвитку дошкільників»

Дата: 25.01.2023 12:50
Кількість переглядів: 290

 

20.01.2023 року Білоцерківським закладом дошкільної освіти №18 «Ясочка» у форматі Zoom-відео конференції проведено засідання консалтингової студії для інструкторів з фізкультури закладів дошкільної освіти БМТГ з проблеми: «Використання наскрізного ігрового методу під час виконання рухових дій для гармонійного фізичного розвитку дошкільників».

Інструктор з фізкультури Гребеніченко Наталія Іванівна познайомила педагогів з шляхами формування технологічної основи рухової компетентності дітей дошкільного віку, до якої належить і оволодіння основними рухами. Саме чіткому навчанню виконання основних рухів сприяє використання різноманітних інноваційних прийомів. Одним із яких є наскрізний ігровий метод. «Наскрізне навчання» передбачає введення у зміст роботи не тільки варіативної, а й інваріантної частини навчального плану компонентів освіти. Методичним кредом ігрового методу є принципово інша послідовність вивчення основних рухів.

Також інструктор з фізкультури звернула увагу, що для ефективного застосовування ігрових прийомів під час навчання основних рухів, потрібно створювати ігрове середовище.

Консультант КУ Білоцерківської міської ради "Центру професійного розвитку педагогічних працівників" Романюк О. В. підвела підсумки засідання консалтингової студії і відмітила, що використання ігрових прийомів у роботі інструктора з фізкультури є основою забезпечення сприятливих умов для гармонійного фізичного розвитку дитини дошкільного віку. Також Оксана Валеріївна презентувала програму з фізичного виховання дітей раннього та дошкільного віку М. М. Єфименка «Казкова фізкультура».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора