A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Консалтингова студія для вихователів усіх вікових груп закладів дошкільної освіти БМТГ з проблеми: "Безпечне освітнє середовище, яке мотивує, активізує, зберігає та розвиває"

Дата: 11.01.2023 08:19
Кількість переглядів: 457

 

10.01.2023 р. Білоцерківським закладом дошкільної освіти №27 «Намистинка» у форматі Zoom конференції проведено засідання консалтингової студії для вихователів усіх вікових груп ЗДО БМТГ з проблеми «Безпечне освітнє середовище, яке мотивує, активізує, зберігає та розвиває».

Вихователь-методист закладу, Бойкова Ганна Володимирівна, врахувавши у своїй роботі Лист МОН від 27.07.2022 № 1/8504-22 «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році» та реалії сьогодення щодо створення безпечного, комфортного, інклюзивного середовища для всіх учасників освітнього процесу й підвищення якості освітньої діяльності закладів дошкільної освіти, презентувала напрацювання закладу з теми освітнє середовище.

У Базовому компоненті дошкільної освіти зазначено, що для дошкільної освіти головним є формування компетентностей дитини в різній діяльності. І ключовим до розуміння шляху становлення компетентностей є набуття дитиною певного досвіду в цій діяльності. Тому, найпершим завданням колективу педагогів закладу дошкільної освіти є створення умов для діяльності дошкільника.

Вихователь-методист зазначила, що важливу роль у забезпеченні якості дошкільної освіти відіграє саме безпечне освітнє середовище – як значимий чинник модернізації освітнього процесу закладу дошкільної освіти. Тому, головне завдання дорослих у ЗДО – створення сприятливих умов для формування дитини, її світогляду та світосприйняття, інтелектуальної та емоційної безпеки.

Створення сучасного безпечного освітнього середовища, яке мотивує, активізує, зберігає та розвиває – це відповідальна місія для педагогів закладів дошкільної освіти, актуальна і, на сьогоднішній день, надзвичайно важлива. Середовище в групових осередках мотивує дітей знаходити місце для задоволення власних задатків та інтересів, активізує до діяльності, зберігає фізичне та психологічне здоров’я, а також розвиває якості особистості та важливі для життя компетентності.

 

 

Шановні колеги! Білоцерківський ЗДО №27 "Намистинка" пропонує до перегляду засідання консалтингової студії для вихователів усіх вікових груп ЗДО БМТГ з проблеми "Безпечне освітнє середовище, яке мотивує, активізує, зберігає та розвиває", яке пройшло у форматі Zoom конференції 10.01.2023 р.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора