A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Засідання «круглого столу» для музичних керівників БЗДО БМТГ з проблеми «Збереження культурно-історичних традицій засобами фольклору під час свят та розваг з дітьми дошкільного віку»

Дата: 09.12.2022 15:33
Кількість переглядів: 825

 

29 листопада на базі Білоцерківського закладу дошкільної освіти №26 «Струмочок» в офлайн -форматі було проведено засідання «круглого столу» для музичних керівників БЗДО БМТГ з проблеми «Збереження культурно-історичних традицій засобами фольклору під час свят та розваг з дітьми дошкільного віку».

Музичний керівник закладу Бевзюк Ольга Ігорівна ознайомила колег з своїм досвідом щодо формування та збереження культурно-історичних традицій засобами фольклору під час свят та розваг з дітьми дошкільного віку. Вона наголосила, що фольклорна спадщина – це художньо-словесна творчість народу в сукупності її видів і форм, в якій глибоко закладена сила наших предків. Це – найбільше духовне багатство народу, скарбниця його традицій і звичаїв, у якій віддзеркалені бачення навколишнього світу, подій, що відбувалися упродовж віків. Дитячий фольклор – найцікавіший, найдоступніший, багатофункціональний матеріал для виховання дошкільників, суть якого полягає в наданні дитині перших відомостей про оточуючий світ природи та світ речей, передачі суспільних моральних цінностей і культури українського народу.

Використання українського дитячого фольклору у роботі з дітьми дошкільного віку на святах та розвагах календарного циклу поділились своїм досвідом музичні керівники закладів дошкільної освіти №1 Прокопович Ю. О., №17 Степаненко Н. В., №21 Котлярчук О. М., №32 Громадська З. І.. Практичний психолог Дем’яненко О. І. організувала та провела з учасниками «круглого столу» практичне завдання «Фольклорний сінквейн». А потім запропонувала релаксійну вправу «Храм тиші».

Дуже приємно було почути українські народні пісні у виконанні випускниці нашого закладу Якименко Юлії. Вона солістка старшої групи народного художнього колективу «Вокального ансамблю «Співограй», є призеркою міжнародних та всеукраїнських фестивалів та конкурсів.
Півфіналістка всеукраїнського благодійного дитячого телефестивалю «Чорноморські ігри».

Юлія виконала для нас дві різножанрові пісні, обрядову жниварську пісню - молитву «Ой, одведи Боже хмару», та лемківську народну пісню в сучасній обробці «Летів пташок».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора