A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Консультпунк в ЗДО № 2 "Берегиня"

Дата: 24.11.2022 20:20
Кількість переглядів: 884

 

Консультативний пункт для педагогів груп дітей раннього віку БЗДО БМТГ з проблеми «Формування стійких інтересів у дітей раннього віку до українського фольклору»

Проблема патріотичного виховання сьогодення – на першому місці у пріорітетному напрямку роботи дошкільних закладів освіти. Тому важливим аспектом виховання громадянської особистості є залучення дітей, починаючи з раннього віку, до вивчення культури, побуту, історії рідної землі засобами українського фольклору. Тож 23 листопада 2022 року на базі Білоцерківського закладу дошкільної освіти №2 «Берегиня»» був проведений консультативний пункт для педагогів груп раннього віку БЗДО БМТГ з проблеми «Формування стійких інтересів у дітей раннього віку до українського фольклору».

Вихователь Борисевич О. А. інформувала слухачів консульпункту про те, як сіяти в маленькі серця дітей зерно любові до Батьківщини та рідного краю, навчати їх шанувати і берегти духовну спадщину свого народу засобами українського фольклору.

Допомогти педагогам налагоджувати продуктивну педагогічну взаємодію з дітьми для формування спонукання зростаючої особистості до активного прояву соціальної позиції «патріота-громадянина» покликаний був майстер-клас «Знавці українського фольклору» за участю освітянської команди ЗДО №2 «Берегиня» в особах вихователя-методиста Петровської Н. А., практичного психолога Слободянюк І. М., музичного керівника Первишової О. М., інструктора з фізкультури Жабської К. М..

Цікаву екскурсію міні-музеєм «Дивокрай» провела вихователь з народознавства Тутіна В. І. Це особливий розвивальний простір у закладі дошкільної освіти № 2 «Берегиня», створений з метою долучення дитини до історії, світу мистецтва, розширення її культурного й національного
світогляду, формування життєвої компетентності.

Слухачі консультпункту відвідали виставку навчальної літератури та дидактичного матеріалу з формування національно-патріотичної компетентності дітей раннього віку засобами українського фольклору.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора