A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Міська онлайн конференція «Герої серед нас, сучасні захисники України» Герої серед нас, і кожен із нас може стати героєм!

Дата: 16.11.2022 16:14
Кількість переглядів: 932

 

Ми живемо в той час, коли справжні герої, супергерої вже не у фільмах чи книгах, а серед нас. Ми маємо честь їх знати, спілкуватися з ними, слухати та записувати їх розповіді з перших уст, робити на згадку знімки та відео, які вже стають історією. Україна - нація героїв.

Це і герої-учасники Майдану, і військові, які захищали та захищають нашу Україну від орди, і волонтери, без яких оборона не була б такою вдалою та організованою, і медики, які рятують тих, хто рятує нас, і кожен українець, який словом і ділом робить великі та малі внески грошові й негрошові, матеріальні й нематеріальні в нашу перемогу. Ось вони герої, тут, поряд, біля нас, і навіть ми з вами.

Відповідно до плану роботи управління освіти і науки учні освітніх навчальних закладів Білоцерківської міської територіальної громади активно долучились до пошукової акції «Герої серед нас», ініційованої КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», яка відбулася 15 листопада 2022 року.

Юні дослідники-патріоти зібрали десяток історій про сучасних українських героїв, їх долю та подвиги. Хтось розповідав про свого тата, дідуся, хтось - про випускників своїх закладів освіти або ж просто земляків. Відомі й маловідомі прізвища переважно жителів Білоцерківщини, військових і медиків, живих, полонених і вже, на жаль, загиблих...

Також прозвучали щемливі історії та спогади дітей, які були змушені тікати з власного дому, аби врятуватись від російської окупації та російських ракет, і знайшли другий дім у Білій Церкві; історії сімей, які побували в пеклі війни, але змогли з нього вибратись.

На конференції було представлено 10 робіт:

Ліцей "Перша Білоцерківська гімназія"

  • Панасюк Олександр, «Загинув за Україну».

Ліцей "Білоцерківський колегіум"

  • Толочко Дар’я, «Російсько-українська війна в іменах. Родина Жижом».

Білоцерківський ліцей іноземних мов - гімназія №9:

  • Білоножко Мілана, «Двічі тікали від війни»;
  • Шевченко Маргарита, «Окупація мого села»;
  • Кулик Анастасія, «Душа його навічно світла-зліта увись під подих вітру»;
  • Вдовиченко Олена, Троцька Марія, «Незламний солдат сучасної війни».

Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 ім. М. О. Кириленка:

  • Макаричак Катя, Макаричак Ліза, «Герої живуть поруч із нами»;
  • Поліхун Аліна, «Династія військових пілотів».

Ці роботи були високо оцінені та за кілька днів будуть представлені на обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді, приуроченій до Дня гідності та свободи.

Ми маємо унікальну можливість бути свідками та учасниками історичних подій, про які згодом будемо розповідати своїм дітям, онукам і правнукам, про які зніматимуть фільми та писатимуть книги. І всі, хто сьогодні готував доповіді, теж зробив неабиякий внесок в історію сучасної України та збереження цієї історії. Ці історії в майбутньому можуть стати історичними джерелами, до яких будуть звертатись науковці, які переповідатимуть молодшому поколінню, які будуть надихати письменників, художників та інших митців на нові шедеври.

Пам’ятаймо: герої серед нас, і кожен із нас може стати героєм!


Ірина Запорізька,

завідувач організаційно-масовим

відділом ЦПО «Соняшник»

 


« повернутися

Вхід для адміністратора