A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День миру в Білоцерківському ліцеї іноземних мов-гімназії №9

Дата: 22.09.2022 21:31
Кількість переглядів: 856

 

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. Це свято надзвичайно актуальне для громадян України, як і для більшості жителів планети Земля. Сьогодні мир у нашій країні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває запекла боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, у цей важкий час відчула кожна українська родина.

У рамках відзначення Міжнародного дня миру в Білоцерківському ліцеї іноземних мов-гімназії №9 проведено ряд заходів, спрямованих на формування в школярів глибокого розуміння чинників, що забезпечують мир у сучасному світі; розширення знань учнів про важливість миру на планеті; виховання патріотизму і гуманізму, поваги до героїв-захисників України.

Учні 5-11-х класів у відеозверненні «Ми маємо жити у мирній країні» виразили щиру вдячність воїнам ЗСУ за мужність і відданість Батьківщині, прагнення зростати під мирним небом України, мрію щодо миру у всьому світі. Школярі 3-4-х класів взяли активну участь в акції «Голуб миру, до захисників України лети — нашу вдячність їм принеси». Творчі роботи дітей (малюнки, листи, паперові голуби) будуть через волонтерів передані нашим захисникам. Лідери учнівського врядування стали ініціаторами проведення акції-привітання мешканців міста з Міжнародним днем миру. У Парку Слави вони дарували паперових голубів із побажанням миру, Перемоги, добра і благополуччя. Учні також поклали квіти до Вічного вогню в Парку Слави, пам’ятного знаку героям Небесної Сотні та загиблим військовим як знак вдячності усім тим, хто відстоював та відстоює мир на нашій землі. Проявити свої знання з історії виникнення свята, його атрибутів мали змогу учні 6-7 класів, взявши участь в онлайн-вікторині «Міжнародний день миру: факти, події».

Протягом дня класні керівники та класоводи провели зі школярами інформаційні бесіди, тематичні години класного керівника, присвячені цьому Дню.

Міжнародний день миру – це ще одна можливість для кожного із нас замислитись про надзвичайну важливість терпимості, порозуміння та дотримання загальнолюдських законів справедливості й гуманізму в сучасному технізованому світі.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора