A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

ХІ установча конференція учнів-членів Малої академії наук

Дата: 14.09.2022 16:33
Кількість переглядів: 658

 

14 вересня 2022 року в Білоцерківському ліцеї «Мала академія наук» відбулася ХІ установча конференція учнів-членів Малої академії наук.

До всіх учасників шкільних первинних осередків з вітальним словом звернувся начальник Управління освіти і науки Білоцерківської територіальної громади, заслужений працівник освіти Юрій Петрик. У своїй промові він відзначив, що наукова діяльність у молоді роки – це прекрасний спосіб самоствердитися, не лише заявити про себе, а й відчути силу свого інтелекту та творчості. Тому молодому дослідникові, що формується, важливо ставити перед собою непрості завдання й шукати способів їх вирішення. У місті продовжується традиція розпочинати діяльність відділень з аналізу попередніх років і визначення стратегічних завдань на новий навчальний рік.

Юними науковцями міста та їхніми науковими керівниками вже зроблено чимало. Зокрема, на І (територіальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України було представлено 177 науково-дослідницьких робіт у 58 секціях у 12 наукових відділеннях. Переможцями територіального етапу стали 133 юних дослідники. 47 робіт учнів-членів міського НТУ за результатами І етапу направлено для участі в ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту.

Переможцями на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт стали 43 учні (91,5%). У скарбничці юних науковців 43 нагороди: 21 золота, 13 срібних, 9 бронзових медалей (у 2020/2021 навчальному році – 33 нагороди: І місце – 16, ІІ місце – 8, ІІІ місце - 9).

У заключному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяли участь 20 учнів-членів територіального відділення МАН із таких закладів освіти: 6 учасників БНВО «Ліцей-МАН», чотири учасники – БЗШ №18, по одному учневі з БСШ №1, БЗШ №6, БЗШ №7, БСШ №12, БЗШ №17, БЗШ №21, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», Гімназія №2, Ліцей «Білоцерківський колегіум» та ЦПО «Соняшник».

Переможцями на ІІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт стали 8 учнів (ІІ місце – 2, ІІІ місце – 6).

Своїм досвідом щодо формування моделі відкритого науково-освітнього простору МАН, актуальних векторів формування науково-дослідницької компетенції учнів-членів МАН у наукових відділеннях, плану реалізації індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів освіти в процесі проведення наукового дослідження поділились: Олена Гайдаєнко, консультант Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», заслужений вчитель України; Наталія Присяжнюк, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри іхтіології і зоології БНАУ; Андрій Довгань, кандидат географічних наук, доцент кафедри природничих дисциплін КВЗ КОР КОІПОПК; Олена Часникова, кандидат педагогічних наук, проректор КВЗ КОР КОІПОПК; Ілля Ягіяєв, кандидат психологічних наук, викладач кафедри психології КНУ ім. Тараса Шевченка; Сергій Бурлака, кандидат історичних наук; Ольга Беник, заступник директора з НВР, завідувачка позашкільного підрозділу Мала академія наук Білоцерківського ліцею ознайомила з організацією освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році та розкладом занять позашкільного підрозділу Малої академії наук учнівської молоді.

Ми віримо, що наукова діяльність, розпочата здобувачами освіти в шкільні роки, забезпечить їм місце у студентських наукових товариствах, дасть упевненість при виконанні дипломних робіт на рівень бакалавра й магістра, бо велика ріка життя починається з малого струмка.

Пишаємося кожним, хто виявив бажання, знайшов можливість і натхнення долучитися до конкурсних змагань! Дякуємо науковим керівникам юних манівців, які забезпечили підготовку учнів до заходу.

Усе буде Україна! Усе буде Перемога!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора