A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День української мови і писемності в БЗШ №11

Дата: 09.11.2021 18:25
Кількість переглядів: 127

 

Мово моя, мелодійна, привітна,

Піснею линь, наче квітка, барвиста, розквітни.

Плавно течи, немов води широкії річки,

і дзюркоти, мов весняні струмочки-потічки.

Тетяна Строкач

Щорічно 9 листопада в Україні відзначають День української мови і писемності. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі.

На Українському радіо традиційно відбувся радіодиктант національної єдності. Учні та вчителі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 дистанційно приєдналися до його написання і продемонстрували єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Коли пишеш диктант одночасно з багатьма іншими людьми, які приєднуються до події не лише в Україні, а й по всьому світу, з’являється надзвичайне відчуття єдності, гордості, піднесення, радості, приналежності до чогось великого, масштабного, важливого. Усього цього нам дуже бракує в непрості часи пандемії.

Автором тексту та читцем диктанту став відомий український письменник, перекладач, кандидат філософських наук Юрій Андрухович.

Учні Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 також взяли участь у міському онлайн-конкурсі «Зачаруй мене розмовною, - українською мовою». Яковенко Вероніка (5-В клас) читала вірш білоцерківської поетеси Тетяни Строкач "Рідна мова". Онатій Поліна (4-А клас) також обрала поезії цієї авторки "У кожній родині - щаслива дитина". Бабенко Мирослава (9-В клас) презентувала твір Петра Розвозчика "Солов' ята", а Кульчітська Аміна (9-Б клас) - вірш Марини Дубовик із збірки "Запалю заповітну свічу".

Тож любіть, поважайте, плекайте та вдосконалюйте нашу мудру і чисту, пісенну і поетичну, щиру і мелодійну мову. Вона, як і Україна, починається з кожного з нас.

Дуже хочеться, щоб усі зрозуміли, що знати державну мову сьогодні вкрай необхідно, модно і престижно!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора