A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Профорієнтаційний тренінг у ЦЕНТ

Дата: 29.10.2021 14:03
Кількість переглядів: 83

 

Під час осінніх канікул учні середньої та старшої шкільної ланки мають можливість ретельно замислитися над своїм професійним майбутнім. На допомогу зростаючому поколінню – на базі Центру еколого-натуралістичної творчості БМР відбувся захід профорієнтаційного напрямку (керівник В. Фролова). Зокрема, учні підліткового віку (9-класники Першої Білоцерківської гімназії) спілкувалися на тему «Крокуємо в майбутнє».

Мета заходу - формування свідомого ставлення до вибору майбутньої професії, ознайомлення з класифікаціями  професій, принципами вибору професій, їх визначенням, а також розкриття понять «професія» та «спеціальність», виявлення схильності учня до того чи іншого роду занять, соціальні, особисті здібності.

У ході тренінгу проводилися бесіди-обговорення, ряд вправ, ігор, тестування та вікторина, за активну участь в яких вони навіть отримували заробітну плату у вигляді шоколадних монет!

Серед етапів зустрічі: бесіда-обговорення «Першочергові помилки при виборі професії», вправа «Конверт відвертостей» для створення довірливої атмосфери та заохочення до співпраці.

Провели також вправу «Вгадай професію», гру «Що найпотрібніше в школі» (для розуміння, який предмет у школі важливий для подальшого вступу у вищій заклад), а також вікторину та відгадування кросворду «Світ професій».

Наприкінці заняття підлітки отримали важливі «6 порад» щодо  вибору майбутньої професії.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора