A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Гра «Джура» - завзяте таборування на Білоцерківщині! День 2

Дата: 11.06.2021 14:00
Кількість переглядів: 116

 

Козацький рейд: від урочища Гайок до локації «Камені»

Військово-патріотична направленість дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»), помножена на юнацьку енергію, знання та позитив, дають потужний результат, який не залежить від примх погоди.

Безумовно, погодні обставини вимушені враховувати дорослі, координатори гри, які запланували для гравців низку цікавенних завдань – і саме на певних умовах. Адже таборування – це ночівля у наметах, триденне перебування просто неба, коли діти середнього та старшого шкільного віку серед природних умов змагатимуться, демонструватимуть знання з теорії та практики військової справи, з історії та культури України.

Другий день таборування білоцерківських роїв на території урочища Гайок був, як і перший, також надзвичайно цікавим, жвавим, енергійним – нумо, ворушись та встигай виконувати заплановане на ігровий день!

Особливість другого дня для юних козаків та джур полягала у тому, що після підйому та шикування вони вийшли у військово-туристичний рейд-похід за маршрутом: «Урочище Гайок – Перші камені – Другі камені – урочище Гайок». Мальовничий рейд пролягав вздовж річки Рось до локації «Камені», куди кілька роїв відправилися, виголошуючи свої гасла. По прибуттю на локацію спочатку хлопці та дівчата зробили ранкову руханку, а потім - поснідали. Після туристичного - згодом розпочався військовий вишкіл. У юних козачат була можливість відчути різницю між тренуванням у приміщенні та тепер – у новій локації, на новій місцевості. Рої пройшли всі етапи змагань: стрільба, в’язання вузлів, «збірка-розбірка» автомата, саперна справа.

«Яструби» (БЗШ №11), «Добросіч» (Шкарівський академічний ліцей), «Сокіл» (Томилівське НВО ) - кожен рій, які взяли участь в змаганнях нової локації, проявив себе на гідному рівні.

Суддями, координаторами гри традиційно виступають офіцери Центру військово-патріотичного виховання допризовної підготовки БНВО «Звитяга».

Під час останніх етапів завдань поступило ще одне завдання – під назвою «Добра справа». Дорогою до локації «Камені» учасники гри бачили навколо себе живу природу (навіть лебедів на річці Рось, які водою супроводжували молодь від Палієвої гори до самої локації!), тому й не дивно, що одразу багатьом гравцям спала на думку ідея ЕКО-квесту. Хлопці та дівчата завзято прийнялися збирати сміття, що залишили «відпочивальники» на окремих ділянках лісу, а також - на ділянці узбережжя Росі. Зібрали у підготовлені пакети (про них діти завчасно потурбувалися, щоб не смітити на природі!) обгортки, целофанові пакети, пластикові пляшки, які підібрали - та забрали із собою, щоб правильно викинути це сухе сміття у спеціальні контейнери.

По завершенню марш-кидка та поверненню до основного табору учасників гри вже чекали нові етапи змагань - « Метання ручних гранат», майстер-клас «Смуга перешкод». А також - «Ройове коло» (підготовка творчих завдань).

Корисно і надзвичайно цікаво, коли після вечері юні джури можуть із захопленням подивитися майстер-класи від профі - із рукопашного бою та елементів самооборони. А ще у вечірній локації «Коло друзів» - джури можуть демонструвати свої таланти, творчі здібності та прагнення.

Проявлена протягом багатьох етапів «Джури» звитяга, командна направленість спільних дій та прийнятих рішень для отримання гарного результату демонструють, що така гра – прекрасний інструмент для виховання підростаючого покоління.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора