A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Екогодівнички для наших пернатих, ЦЕНТ БМР

Дата: 11.01.2021 16:36
Кількість переглядів: 63

D:2020-2021УОНЗАБУГА ГОДІВНИЧКА6.jpg

 

Надворі зимно. А попереду ще два зимові місяці. І якщо нам, людям, взимку часто холодно і незатишно, то пташкам, які залишаються у наших краях на зимівлю, ще й бракує їжі. Чому б не зробити добру справу і не підгодовувати їх та зробити годівнички для пернатих.

Кілька років поспіль керівництво міським етапом Всеукраїнської акції «Годівничка» здійснює Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради. Вихованці ЦЕНТ БМР та школярі міста активно включилися в екоакцію, яка проводиться з метою підтримки та розвитку творчих здібностей учнівської молоді, залучення до практичної природоохоронної діяльності, виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, практичних дій з охорони та збереження орнітофауни.

Тож наші керівники гуртків запропонували вихованцям та учням білоцерківських шкіл разом змайструвати оригінальні екогодівниці, які допоможуть пташкам пережити холодну пору року.

Серед перших на акцію відгукнулися вихованці ЦЕНТ БМР (кер. Н. Забуга), учні Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов’янських мов. В межах школи вони розвішали годівнички, виготовлені власними руками, насипали туди зерна та підготували екогодівнички зі смаколиками. Н. Забуга ознайомила дітей з видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцини, а також який корм впродовж зими можна класти до годівниць та які категорично заборонені.

Варто нагадати, що наразі триває виготовлення екогодівничок. Акція триватиме впродовж січня.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора