A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Акція «16 днів проти насильства» у БСШ №1

Дата: 12.12.2020 11:51
Кількість переглядів: 70

 

 

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з нагоди відзначення 25 листопада - Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня - Всесвітнього дня боротьби із СНІДом; 2 грудня - Міжнародного дня боротьби за скасування рабства; 6 грудня - річниці з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня - Міжнародного дня прав людини.

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

На виконання Листа Міністерства освіти і науки України від 17.11.2020 №6/1379-20 "Щодо Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації і сексуального насильства та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»"  у Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням слов’янських мов було заплановано та проведено низку заходів. Учнями 5-11 класів в онлайн режимі були переглянуті відеоролики підготовлені та адаптовані Радою Європи спільно з Міністерством освіти і науки України в рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні», проведено відеочелендж до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, класним керівником Світланою Лещук (6-А клас) була проведена онлайн-виховна година "СНІД - загроза людства" для учнів. З метою попередження насильства психологічною службою  для учнів 4-х класів була проведена акція  "Долоньки не для биття, а для того, щоб...". Соціальним педагогом Тетяною Данільченко для учнів 3-х класів була проведена година толерантності "Людина серед людей" до Міжнародного дня інвалідів. Діти переглянули мультфільми про дітей з інвалідністю, обговорили побачене та в знак протесту проти насильства над дітьми з інвалідністю виготовили символічні годинники.

Під кінець Міжнародної акції "16 днів проти насильства" міжнародна спільнота відзначає День прав людини (10 грудня). У БСШ №1 традиційно було провено низку заходів з учнями початкової школи. Соціальним педагогом Тетяною Данільченко були проведені правові години "Країною прав", під час яких учні переглянули мультфільм "Я маю права", презентацію Абетка твоїх прав у країні казок" та проведена акція "Квітка-правоцвітка". Класоводом 4-В класу Ліпчевською К.М. була проведена рольова гра "Суд над вовком", в ході якої учні в ігровій формі запам'ятали права дітей.

Також, в рамках акції,  класними керівниками та класоводами було проведено виховні години відповідної тематики та серед учнів 1-4 класів був проведений конкурс дитячого малюнку «НІ! Насильству в сім’ї».

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора