A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вихованці ЦЕНТ допомагають тваринам у притулку

Дата: 18.02.2021 19:20
Кількість переглядів: 67

 

Турбота про тварин, догляд за хворими, вміння допомогти тварині у скрутній ситуації – це непрості речі, які не завжди під силу навіть дорослим. Але якщо правильно організувати роботу, то можна зробити багато корисних справ. Керівники гуртків Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міськради організували волонтерський вихід до притулку безхатніх тварин.

Уже не вперше вихованці гуртка «Екотуризм» (у якому, зокрема, займаються учні Білоцерківської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням слов’янських мов №1) під керівництвом Н. Забуги турбуються про тварин - у тому числі, про безхатніх собак та кішок.

Як відомо, у місті Біла Церква є волонтери, які надають допомогу, за потреби та можливостей лікують та підгодовують тварин, надають тимчасовий притулок. Гуртківці вже не вперше підтримують зв’язки із волонтерами. Трапляються дуже зворушливі ситуації, коли небайдужі люди рятують тварин від неминучої смерті. У такі морози, які наразі є на Київщині, це – особливо актуально.

Так нещодавно гуртківці ЦЕНТу побували у притулку для безхатніх тварин (на території села Піщана). Цей виїзд вони реалізували під керівництвом Ніни Забуги, керівника гуртка. Дітки привезли для собак спеціалізований корм, необхідні ліки, а також старі речі, аби тепліше облаштувати житло для безхатченків-тварин.

Скільки щирої радості було на обличчях вихованців, і як раділи собаки, заглядали в очі своїм новим друзям. Певно, відчували добрі серця тих п’ятикласників, які дісталися до притулку, незважаючи на складні погодні умови.

Гуртківці, які виконують таку роботу, допомагаючи тим, хто цього потребує, уже змалечку стають свідомими, турбуючись за долю тих, кого приручає людина – котів, тварин, папужок. У них міцно закріплюється відповідальне ставлення до тваринного і рослинного світу навколо, а також до всього навколишнього природнього середовища.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора