A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вітаємо переможців міського конкурсу «Еко-герой»!

Дата: 22.10.2020 19:11
Кількість переглядів: 87

21 жовтня відбулося підбиття підсумків міського екологічного марафону та нагородження переможців конкурсу «Еко-герой», ініційованого командою «Біла Церква – місто-парк».

 

Вітаємо учнівські колективи та педагогів

закладів загальної середньої освіти з перемогою:

І місцеБілоцерківська спеціалізована природничо-математична школа І-ІІІ ступенів №16 імені М. О. Кириленка.

ІІ місцеБілоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11.

Нагородою для переможців стали професійні дизайнерські проєкти-розробки пришкільних зелених острівців.

Велике й різноманітне значення мають зелені насадження у містобудуванні. Вони відіграють значну роль у формуванні навколишнього середовища людини, тому що мають властивості поліпшувати санітарно-гігієнічну обстановку. Посадки знижують силу вітру, регулюють тепловий режим, очищають і зволожують повітря, а це має величезне оздоровче значення. Зелені насадження – найкраще середовище для відпочинку населення міст і селищ, для організації різних масових культурно-просвітніх заходів. Створення насаджень – це не тільки засіб поліпшення санітарно-гігієнічних умов життя окремих населених пунктів, але й один із основних методів корінного перетворення природних умов цілих районів.

Значну роль мають зелені насадження в архітектурі міста. Вони є прекрасним засобом збагачення, а нерідко і формування ландшафту міста й займають чільне місце в рішенні архітектури парків і садів. Рослинність має велику розмаїтість форм, кольорів і фактури. Пірамідальні, кулясті, плакучі і багато інших форм дерев і чагарників, найбагатша палітра кольорів листя, квітів і стовбурів при жорсткій, гладкій, блискучій чи матовій їхній фактурі – усі ці декоративні властивості рослин відкривають найширші можливості для використання насаджень як одного з засобів рішення архітектури міста.



« повернутися

Вхід для адміністратора