A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Створення стилю та краси: заняття в задоволення

Дата: 14.11.2020 17:35
Кількість переглядів: 50

 

Давно відомий вислів про те, що краса врятує світ, підтверджують заняття, де вихованці отримують знання основ макіяжу та візажу на базі Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міськради. Виховання смаку – справа непроста, але цікава, навіть захоплююча.  Керівник гуртка «Основи макіяжу» Катерина Василівна Мойсеєнко на заняттях дає вихованцям знання про стиль, навчає, як відчути природну гармонію, вловити різницю між поняттями «смак» і «несмак».

Під час занять вихованки (віком від 12 до 17 років) знайомляться із технічною стороною макіяжу: знайомство із типами пензлів, світовими брендами, різними фарбами, які мають лягати на обличчя. Також гуртківці дізнаються про тіньову, олівцеву, кремову, акварельну техніки, і згодом - навчаються, як працювати у різних техніках.

Дівчата дізнаються про тенденції стилів світової моди – тож із часом у них формується ґрунтовне розуміння смаку та гармонії. Для якісного візажу важливо розрізняти типи шкіри, овал обличчя. Серед іншого, гуртківці вивчають основи колористики, із цікавістю дізнаються про особливості теплих та холодних відтінків («коло Ітона»). А також – отримують нові знання про побудову форми макіяжу та роботу з кольором.

На заняття гуртківці під керівництвом Катерини Василівни, яка є досвідченим майстром-візажистом, навчаються створювати на обличчях різноманітні образи. Наприклад, яскравий образ для маскараду на Геловін відрізнятиметься від ніжного образу святкової випускниці-школярки.  До того ж дівчата набувають знань про раніше відкриті майстрами моди та стилю закони краси, експериментують, створюють на своїх обличчях та своїх друзів цікаві образи, практикують. Набуваючи практичних вмінь зі сфери макіяжу, вони, наприклад, можуть допомогти однокласницям чудово виглядати під час виступів та шкільних конкурсів.

Тож після навчання (яке відбувається за два роки) з вихованців виходять справжні майстри візажу та стилю.

Фото зроблені до початку  встановлення обмежувальних заходів на період карантину в ЦЕНТ БМР станом на 11.11.2020.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора