A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День вишиванки в БЗШ №9

Дата: 20.05.2022 10:03
Кількість переглядів: 1157

 

У третій четвер травня українці в різних країнах світу відзначають День вишиванки - молоде, але визнане народом свято.

До відзначення цього Дня активно долучилися учні, педагогічні працівники, батьки Білоцерківської спеціалізованої школи I-IІІ ступенів N9 з поглибленим вивченням іноземних мов.

У кожному класному колективі відбулися години спілкування за тематикою свята, на яких школярі обговорювали місце і роль традиційного українського народного одягу в сучасному житті, розвивали знання про особливості вишиванок різних регіонів України, дізнавалися про символіку кольорів вишивки, геометричних та рослинних орнаментів.

Під час занять здобувачі освіти переглянули відео- та фотоматеріали про давнє історичне походження вишиванок, взяли участь у міні-вікторинах.

Цікаво пройшов урок математики в 5-В класі на тему "Як пов'язані вишивка і математика. Що означають геометричні фігури, які зустрічаються на традиційній українській вишиванці". А вихованці 3-А класу намалювали орнаменти вишиванок на папері в "клітинку".

Більшість учнів та педагогів знайшли можливість одягти вишиванку в цей день, щоб висловити свою щиру і віддану любов народному символові українства.

У складний і вирішальний для нашої держави час вишиванка - символ української ідентичності, єднання поколінь, віри в себе і в Перемогу. Нехай наше життя буде вишите кольорами МИРУ, ДОБРА, ЛЮБОВІ!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора