A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День козацтва та Покрови в ДНЗ №2 "Берегиня"

Дата: 14.10.2021 15:50
Кількість переглядів: 111

 

Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру. Тому починаючи вже з дитинства у малюків слід формувати патріотичну свідомість, залучаючи їх до культурної спадщини, свят, традицій. Наша рідна Україна - чудова земля з широкими ріками, мережаними нивами. А відвойовували її у загарбників наші славні козаки. Саме тому День захисника України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет.

Попри зміну часів і політичних систем, День захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.Тож педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №2 «Берегиня», відроджуючи кращі національні традиції 13 жовтні, в переддень свята козацтва долучив своїх вихованців до літературно спортивної розваги «Хай живе козацька воля, хай живе козацький дух!».

Дошкільнята дізнались про те, що 14-го жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисника України. Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. На святі старші дошкільники читали вірші, співали пісень, в яких віншували нашу неньку–Україну, грали в спортивні ігри, під час яких демонстрували козацьку силу, спритність, витримку, патріотичний дух, знання про побут та звичаї козаків.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора