A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

День козацтва у ЗДО №7 "Орлятко"

Дата: 14.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 103

 

Квітне наша доля наче маки в полі.

І ранкове сонце виплива з дібров.

Козацькому роду нема переводу,

Козаки в садочку виростають знов.

Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва.

12 жовтня в ДНЗ № 7 «Орлятко» відбулося свято «День козацтва» присвячене Дню Українського козацтва та Дню захисника України. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. І тому урочистим заходом до Дня українського козацтва в закладі було проведено «Козацькі розваги» для дошкільнят старшої групи.

На святі  діти поринули у світ козацького побуту: вони  змагалися між собою поділившись на дві команди: «Соколята» та «Козачата». Малята мали можливість випробувати себе у веселих рухливих іграх, змаганнях та естафетах: «Штурм», «Попади в кільце», «Прокоти м’яч», «На коні», «Хто сильніший», «Збери наосліп» показавши свою спритність, відвагу, сміливість, витриманість та кмітливість. Дошкільнята не тільки змагались, але розповіли про державні символи України, про символи українського козацтва.

Подібні яскраві, цікаві заходи найкраще ознайомлюють дітей з українською культурою і традиціями, прищеплюють любов та повагу до історичного минулого нашої країни, виховують почуття гідності, якості справжнього громадянина.

Колектив дитячого садочка прагне, щоб культура та традиції українського народу стали невід'ємною частиною душі кожного вихованця, тим зернятком з якого зростає особистість.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора