A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

80 роковини масових розстрілів у Бабиному Яру

Дата: 30.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 75

 

В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Сьогодні, 29 вересня, виповнюється 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв.

25 жовтня учні 9-Б та 11-А класів здійснили екскурсію до міста Київ. Учні відвідали Національний музей історії України у Другій Світовій війні, Меморіальний комплекс та Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Учні 11-А класу разом з учителем історії Михайлюк Н. М. підготували та провели конференцію «Трагедія Бабиного Яру – у серці українського народу» для учнів 9-А, 9-Б та 11-А класів. Учні Джима Аліна, Грищенко Владислав, Герасименко Дар`я, Лінивий Ігор познайомили з історією виникнення Бабиного Яру та трагічними подіями Голокосту в Україні в роки Другої світової війни, історіями Праведників світу. Завідувачка філії-бібліотеки №10 Нагорна Анна Григорівна познайомила учнів із кандидатом історичних наук, краєзнавцем Бурлакою Сергієм Івановичем, який розповів про трагічні події в Білій Церкві в роки німецької окупації, а саме про
розстріли єврейських дітей із дитячих будинків у вересні 1941 року. Виступи учнів, тематична презентація, епізоди документального фільму «Мальчик в полосатой пижаме» створили атмосферу «занурення» в трагічні роки війни.

Присутні пом’янули хвилиною мовчання всіх загиблих у Бабиному Яру. Для учнів 7-8 класів класні керівники провели загальнонаціональний урок пам`яті «Бабин Яр забуттю не підлягає!». Старшокласники переглянули тематичні фільми, присвячені страшним подіям 29-30 вересня 1941 року в окупованому німцями Києві.

Річниця трагедії Бабиного Яру завжди була й залишається приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й ушанувати героїв опору нацизму, які стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора