A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

«Школа виховників джур» - потужна складова системи патріотичного виховання

Дата: 27.09.2021 12:26
Кількість переглядів: 121

 

24 вересня відбувся Перший міський етап «Школа виховників джур». На навчання, на базі БНВО «Звитяга», зібралося 36 виховників – заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, викладачі різних шкільних предметів, зокрема, вчителі фізкультури, праці. Усі вони готуватимуть дітей закладів освіти Білоцерківщини до гри «Джура».

Практичні заняття розпочалися урочистим шикуванням (через погодні умови – у приміщенні). Присутніх привітала Ірина Дунаєва, начальник Центру військово-патріотичного виховання допризовної підготовки БНВО «Звитяга».

Рій «Яструби», минулорічні переможці, підготували учасникам зустрічі демонстрацію кількох вправ стройової підготовки та запальну пісню.

Натхненні напутні слова прозвучали від Лариса Щербань, начальника відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти та науки БМР. Вона привітала учасників Школи, а також наголосила на важливості такої гри у патріотичному вихованні української молоді.

Директор БНВО «Звитяга» Яна Ошийко побажала успіхів всім керівникам у вихованні майбутніх джур.

Треба наголосити, що гра «Сокіл» («Джура») стартувала на Київщині з 2015 року. За словами Ірини Дунаєвої, 5 разів із шести ігор Білоцерківщина посідала перші місця в області. Чотири роки переможцем був рій «Нічна варта» (БСЗШ №9), а у 2020 році перемогу у старшій ланці отримали «Яструби» (БЗШ №11). Звичайно, це досить відповідально, і цю планку джури намагаються не опускати – діє азарт і величезна мотивація!

Під час вишколу 24 вересня виховники одразу об’єдналися у три рої. Керівники майбутніх джур активно працювали на заняттях із тактичної медицини, «рятівник», заняття з топографії, збірка/розбірка автомата Калашнікова, стрільба із пневматичної гвинтівки. Крим того, виховники джур цього дня здавали залік з отриманих знань! Мета такого дня підготовки – аби виховники розуміли алгоритм дій: від формування рою до тренувань.

Цього року у Білій Церкві гра відбудеться за трьома віковими категоріями (відповідно, відрізнятиметься і підготовка). Сьогоднішні керівники – виховники середньої ланки (5-9 класи) та старшої (10-ті класи).

Наразі виховники отримали «перше хрещення», а на базі БНВО «Звитяга» є спеціалісти, які раді допомогти у навчанні керівників роїв та юних джур.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора