A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Саджаймо – рідне!

Дата: 07.05.2021 14:20
Кількість переглядів: 90

 

Цікава розмова, яка стосувалася про актуальність висадження різноманітних рослин, притаманних місцевостям України, відбулася нещодавно із представником БФ «Фонд захисту біорізноманіття України» Миколою Глухеньким. Розмова-онлайн була організована на базі Центру еколого-натуралістичної творчості БМР. Учасниками онлайн-спілкування стали представники широкого кола освітніх закладів Білоцерківщини – активні учні та педагоги.

Треба сказати, що такий формат спілкування (онлайн-інтерв’ю) за період дистанційного навчання став вже традиційним. Питання та теми для спілкування зі спеціалістом були підготовлені вихованцями гуртку «Екологічна журналістика» (керівник Н. Челнокова).

Розмова стосувалася актуальних питань: необхідність правильного висадження рослин, дерев, кущів; збереження наявного рослинного скарбу рослинності; можливість дорослим і навіть маленьким діткам взяти участь в акціях та проєктах природничого напряму, що започатковані Фондом. За словами Миколи Глухенького, лише за півтора роки активісти цієї громадської організації ініціювали велику кількість акцій, взяли участь у спільних всеукраїнських проєктах - зокрема, «Птахи України», а ще – «Сафарі для громад», в якому активно взяла участь громада Білої Церкви. Серед напрямів діяльності – «Смуга різноманіття», «Зелена зупинка», широка акція «Саджай рідне!».

А для маленьких натуралістів також започаткований цікавенний формат – це «Насіннєві бомби» (м’ячики ґрунту із насінням, що розкидаються у потрібних місцях), їх нескладно та із захопленням робить малеча та завзято розкидає в ті зони, де має бути різноманітна рослинність. Цікаво для діток і корисно для землі! Тож увесь травень триватиме акція «Seedboom», до якої можуть долучитися всі заклади освіти.

Вдалим виявилося онлайн-спілкування юнацтва та спеціаліста «Фонду захисту біорізноманіття України». До того ж, приємний висновок фахівця: громадськість готова до того, щоб займатися активним і грамотним(!) озелененням та біологічним збагаченням нашої території.

Підтримаймо хороші екологічні ініціативи! Будьмо ЕКО разом з нами!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора