A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА», БЗШ №11

Дата: 14.12.2020 15:20
Кількість переглядів: 53

  

 

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників.

Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 також долучилася до проведення даної акції. Упродовж 16 днів у закладі проведено: тематичні години спілкування в онлайн режимі для учнів 5-11 класів «Виховання духовності в сучасній родині і запобігання насильства в сім’ї»; «Як вміти себе захистити. Поради з безпеки» «Проблеми дитячого насильства» «Агресія – перший крок до насильства»; година спілкування з учнями 4-х класів «Толерантне ставлення до дітей з обмеженими можливостями»; онлайн-квест «Як не стати жертвою торгівлі людьми».

Соціальний педагог школи Марченкова В. В. розмістила на сторінці сайту школи «Стоп булінг»  добірку матеріалів для батьків, учнів, педагогів; серіал для батьків «Безпека дітей в Інтернеті» як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства; відеоролик щодо Конвенції з прав дитини в якості соціальної реклами стосовно профілактики насилля; відеоролик «Різні, але рівні: бережи різномаїття» тощо.

Упродовж акції психологічною службою школи проведено практичне заняття «Віртуальний світ: можливості і небезпека», години психолога та соціального педагога «Різні, але рівні: бережи різномаїття».

Учні 1-4 класів створили символічний ланцюг єдності, закликали усіх бути толерантними один до одного не залежно від віку, статі, віри сповідання. Адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора