A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Освітяни – активні учасники проєкту «Біла Церква МІСТО-ПАРК»

Дата: 23.07.2020 10:30
Кількість переглядів: 89

Літо – пора відпусток і відпочинку, та важливі справи не зупиняються ніколи. Такі, наприклад, як проєкт «Місто-парк», що стартував ще три роки тому як простий збір інформації про рівень озеленення Білої Церкви, а нині це велика ідея, ціла стратегія та справа багатьох людей.

Діє проєкт за ініціативи Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради та за підтримки Білоцерківської міської ради, Фонду Фрідріха Наумана в Україні та Білорусі й ГО «Структура». За цей час до діяльності долучилися різні люди, серед яких громадські активісти, дизайнери, представники бізнесу, влади та, звісно, ж освітяни. У перспективі кожен мешканець  може стати учасником великої команди, у планах якої побудувати сучасне, комфортне, зелене Місто-парк.

Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради (керівник Катерина Гармаш) активно співпрацює із Департаментом житлово-комунального господарства БМР щодо реалізації певних напрямків проєкту «Біла Церква МІСТО-ПАРК». У межах спільної угоди було розроблено план заходів на рік, метою яких є популяризація озеленення нашого міста. Безперечно, надзвичайно важливо, важливо, щоб у великих містах було якомога більше зелених насаджень, бо саме вони захищають навколишнє середовище, створюють комфортну атмосферу для дозвілля й життя людей і є "зброєю" проти змін клімату, а також впливають на якість повітря, яким ми дихаємо.

Першим спільним заходом, до якого запрошуються учні, є конкурс «Екогерой - 2020». Умови участі прості. Потрібно порахувати зелені насадження (дерева, клумби) біля свого закладу освіти, будинку, де проживаєш, або улюблених місцях відпочинку й використати додаток на сматфоні.

Про все це та ще про те, якими важливими в містах нині є дерева, чим загрожує містянам зменшення кількості зелених насаджень, як подібні проєкти реалізовуються в нашій країні та про інше  говорилося 22 липня 2020 року під час презентації проєкту «МІСТО-ПАРК БІЛА ЦЕРКВА», яка символічно відбулася в парку «Олександрія». 

Гості, серед яких був міський голова, депутати міської ради, представники бізнесу, представники фондів, міських та всеукраїнських організацій, що займаються питаннями озеленення міст, освітяни, працівники парку «Олександрія» зацікавилися участю в проєкті.


« повернутися

Вхід для адміністратора