A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Вихованці зображують природу

Дата: 30.10.2020 09:23
Кількість переглядів: 89

D:2020-2021ДЛЯ УОНЖУК ВИХОВАНЦІ ЗОБРАЖУЮТЬ ПРИРОДУDSCF6088.JPG

Побачити казкове у буденному вдається не кожному. Але таке вміння можна виховувати у дітях. Адже, як кажуть, всі народжуються талановитими – важливо розвивати такі творчі задатки. Саме розвитком дитячих здібностей займаються педагоги в Центрі еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міськради.

На базі Центру працюють гуртки «Палітра мрій» (дітки 6-9  років), а також «Фантазуй з природою» (дітки віком 9-12 років) під керівництвом Інни Володимирівни Жук.

Гуртківці на заняттях вивчають кольорознавство, із цікавістю досліджують властивості кольору, створення відтінків – холодних та теплих, яскравих та тьмяних тощо. Цікаво, що такі знання важливі, тож знадобляться вихованцям не лише під час створення малюнку чи художньої роботи, але й у повсякденному житті. Адже таким чином, поєднуючи кольори, шукаючи спільне та відмінне, вихованці розвивають свій особистий художній смак, навчаються підбирати одяг, створювати інтер’єр у своїх кімнатах, робити красиві святкові подарунки тощо.

Діти із маленького віку на заняттях вивчають основи композиції. Вони працюють у декоративному напрямку: наприклад, під керівництвом Інни Володимирівни гуртківці навчаються створювати композиції з квітів, які виробляються з матеріалів різних фактур (шовк, бавовна, шкіра та інші).

Вихованці беруть участь у художніх конкурсах («Мій улюбленець», «Птах року» тощо). Для цього юні художники вивчають кольори, народні традиції зображення тварин, птахів та рослин. До того ж школярі вивчають будову тіла, основні м’язи тварин та людей – ці знання важливі для правильного їх зображення на малюнку.

Для дитини, яка формується як особистість, важливо розвивати здатність спостерігати за природою, бачити особливості зміни сезонів. Таку можливість роздивлятися кольори кожної пори року вихованці мають під час прогулянок, у тому числі – територією Центру. Діти спостерігають за паростками на клумбах, за птахами, які прилітають на прибудинкову територію. А потім вони із захопленням малюють!

Наприклад, 6-класниця Ірочка Коваль, учениця БЗШ №3, завжди із радістю зображує оточуючий світ. Так нещодавно вона взяла участь у конкурсі «Якби я був бджолярем». А учень БСШ №19, 12-річний Юрій Шевченко, вже відчуває, як гармонійно намалювати дерево – з його особливою неоднорідною фактурою кори, різними гілками та різноманітністю листя – і як зробити його неповторним на своєму малюнкові.

Дійсно, керівник завжди розуміє, як важливо – навчити побачити у звичайному буденному житті красу та чарівність первозданної природи, а також – обережно та дбайливо ставитися до неї.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора