A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Діти з синдромом Дауна в закладі дошкільної освіти №32 «Перлинка»

Дата: 22.03.2021 11:30
Кількість переглядів: 77

 

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Ця дата символізує сутність синдрому: він пов’язаний із трьома копіями 21-ої хромосоми (замість двох).

Синдром Дауна – це генетична випадковість, яка не залежить від способу життя батьків, їхнього здоров’я, шкідливих звичок, харчування, кольору шкіри або національності. Тобто дитина з синдромом Дауна може народитися в будь-якій родині. Хлопчики і дівчатка з синдромом Дауна народжуються з однаковою частотою. В Україні кожного року з’являється до 400 таких дітей.

Діти з синдромом Дауна повільніше розвиваються і пізніше своїх ровесників проходять загальні етапи розвитку. Але все компенсується добротою, щирістю і безпосередністю, які вони випромінюють у світ. Тому їх називають «дітьми сонця». Діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей у плані інтелекту і багато хто з них страждають від вроджених вад серця, але іхня доброта, щирість і безпосередність компенсують все те, у чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

У закладі дошкільної освіти №32 «Перлинка» також є діти з синдромом Дауна які відвідують інклюзивні групи і ці діти потребують нашої допомоги, любові, розуміння та взаємної поваги.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора