A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради
Київська область

Білоцерківське територіальне відділення МАН України інформує

Дата: 15.12.2020 21:11
Кількість переглядів: 105

 

Мала академія наук – це чудова можливість для учнів спробувати себе в ролі юних дослідників у різних наукових галузях, зрозуміти, чи є цікавою для них ця діяльність, більш глибоко вивчити окремі аспекти різних тем. Юні науковці переконуються в необхідності творчого підходу до власної діяльності, вибору свого майбуття, поступово переконуються у правильності твердження, що для того, щоб чогось у житті досягти, треба постійно і вдумливо працювати.

10-12 грудня 2020 року на базі БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» відбувся захист дослідницьких проєктів учнів-членів І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. 149 юних дослідників подали до організаційного комітету 151 проєкт у 47 секціях із12 відділень. Дві учениці Грузинська Єлизавета (БСПМШ №16) та Клінкіна Ольга (БЗШ №5) спробували свої сили одразу у двох секціях. Наймолодший учасник міського конкурсу – восьмикласниця Білоцерківської гімназії №2 Вікторія Корчук, захищала науковий проєкт у секції «Географія та ландшафтознавство» відділення наук про Землю.

Цьогоріч змінено формат конкурсу (наказ МОН України від 06.04.2020 року №481), до якого, крім заочного оцінювання дослідницьких робіт, ввійшли постерний захист і наукова конференція. Готуючись до конкурсу, юні дослідники писали мотиваційний лист, підписували декларацію академічної доброчесності. Незвичного було чимало: і постерний захист, і участь у науковій учнівській конференції відбувалися в онлайн-режимі.

Підбито підсумки. Визначено переможців (І місце – 40 учасників, ІІ місце – 38 учасників, ІІІ місце – 34 учасники). Але конкурс дослідницьких проєктів продовжується…

Сьогодні Мала академія наук України – цілісна, багаторівнева система пошуку обдарованих дітей, забезпечення духовного, інтелектуального, творчого розвитку підростаючого покоління, створення умов для соціального та професійного самовизначення особистості, виховання майбутньої творчої та наукової еліти України.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора